Ako posjedujete automobil, onda znate da su auto tepisi nužan dodatak kako bi se unutrašnjost sačuvala od prljavštine, nečistoće i od habanja. Danas se mogu pronaći u brojnim trgovinama s automobilskim dodacima, a sve češće i u trgovinama s mješovitom robom. 

Ukoliko budete prodavali svoj automobil, korištenje ovog dodatka uvelike će vam pomoći pri tome jer će unutrašnjost vašeg automobila biti očuvana, a samim time i njegova će cijena porasti. Upravo zbog toga je vrlo važno da ih imate u svom autu.

Za čišći auto iznutra

S obzirom na to da su auto tepisi vrlo popularni na tržištu i postoji nekoliko različitih vrsta, kao dvije najpopularnije vrste mogu se izdvojiti:

  • Univerzalni 
  • Tipski 

Temeljna razlika između univerzalnih i tipskih auto tepiha je u tome što univerzalni pristaju gotovo svim modelima automobila, dok tipski odgovaraju samo određenom modelu automobila. Univerzalni su nešto povoljnija opcija dok su tipski nešto skuplji. 

Osim toga, tipske tepihe za auto možete pronaći samo u specijaliziranim trgovinama koje se bave prodajom automobilskih dodataka te je u nekim slučajevima potrebno čekati određeno vrijeme kako bi naručeni stigli.

Različito održavanje dodataka za auto

Osim što se auto tepisi razlikuju po svojoj cijeni, oni se također razlikuju i s obzirom na materijal od kojega su napravljeni, pa tako razlikujemo gumene i tekstilne auto tepihe. Nekada davno su se uglavnom koristili samo tekstilni, zbog čega oni danas prevladavaju na tržištu i u brojnim automobilima. 

Najbolji avto tepisi na svijetu i objašnjenje zašto je tako

Ipak, danas postoji dio korisnika koji se odlučuje za gumene auto tepihe, a najčešći razlog zbog čega je to tako je činjenica da oni zahtijevaju puno manje vremena i truda za svoje održavanje. Naime, dovoljno ih je istresti te oprati vodom i deterdžentom, nakon čega su spremni za sušenje koje vrlo kratko traje. S druge strane, oni izrađeni od tekstila zahtijevaju više vremena za samo čišćenje, a posebno za sušenje.

Personalizirani auto tepisi

Ukoliko volite ulagati u svoj automobil i njegovo uređenje, tada možete odabrati auto tepihe po narudžbi. U ovom slučaju moći ćete birati boju, kao i način njihove izrade. Tako ćete moći odabrati modele u crnoj boji čiji će obrub biti napravljen koncem od crvene ili bilo koje druge boje koju poželite. 

Auto tepihi po narudžbi
Ako ćete odabrati auto tepihe po narudžbi, moći ćete birati boju, kao i način njihove izrade. Tako ćete moći odabrati modele u crnoj boji čiji će obrub biti napravljen koncem od crvene.

Modeli rađeni po mjeri najčešće se rade od tekstila, nešto rjeđe od gume, no svakako će biti odličan dodatak vašem automobilu.

Postovi iz iste kategorije: