Automobilski krovni nosači su dodatna oprema automobila i nerijetko se događa da ih ne dobijete uz kupnju polovnog vozila, jer je kod kupnje automobila za njih potrebna nadoplata. Iako mnogim ljudima neće biti često potrebni, ako se bavite biciklizmom ili skijanjem oni su osnovni dodatak za montiranje drugih nosača. 

Osim toga, ljudi koji vole putovati često imaju potrebu za dodatnim prostorom za prtljagu u vozilu, a tu će vam pomoći krovna kutija. Ona se također montira na nosače za krov automobila, o kojima ćemo više govoriti kroz nastavak teksta.

Krovni nosači su veoma korisni

Dodatak za automobile krovni nosači će omogućiti da, osim nekih drugih dodataka za vaše vozilo, na njih možete postaviti i razni teret koji prema svojim dimenzijama ne bi stao u sam automobil. Njihova prednost je što se montiraju na krov i upravo zbog toga ne ometaju vozača tijekom vožnje, već samo malo povisuju automobil.

Na krovne nosače mogu se montirati:

Ako vozite manji automobil, oni su odlična dodatna oprema koja će vam omogućiti da na automobilu prevozite što god vam je potrebno.

Krovni nosači
Krovni nosači će omogućiti da, osim nekih drugih dodataka za vaše vozilo, na njih možete postaviti i razni teret

Vrste krovnih nosača

Postoje razne vrste krovnih nosača, a osim prema materijalu izrade dijelimo ih i prema nosivosti. Jeftini krovni nosači za auto najčešće mogu prenositi manje težine tereta do cca 50 kg, dok oni nešto skuplji nosači mogu nositi čak i do preko 100 kila tereta na automobilu. Osim o nosačima, količina tereta koju možete prenositi ovisi i o samom modelu automobila.

Kako se montiraju krovni nosači?

Krovni nosači se vrlo jednostavno montiraju na automobil, a postavljaju se na za to predviđena mjesta na krovu. Postoje univerzalni nosači i oni točno za određeni model automobila. Univerzalni se koriste na vozilima koja već imaju poprečne nosače.

Samo postavljanje oduzima svega nekoliko minuta vremena, no prilikom postavljanja neophodno je da pripazite na to da su nosači dobro montirani, kako ne bi došlo do nezgode prilikom vožnje.

Postavljanje tereta na krovne nosače

Osim opreza kod postavljanja krovnih nosača veoma je bitno da imate na umu da teret koji postavljate na njih dobro pričvrstite, kako prilikom vožnje i otpora zraka ne bi došlo do nezgode u prometu. Auto krovni nosači kao i mnoga druga dodatna oprema može se kupiti u web trgovini WithCar. Jednostavno odaberite sve što vam je potrebno putem jednostavnog načina za filtriranje proizvoda i naručite sa svega nekoliko klikova mišem.

Postovi iz iste kategorije: