Neophodna gesta prilikom vođenja bilo kojeg poslovanja je darivanje svojih klijenata i poslovnih partnera. Poslovni darovi ne moraju biti skupi, no bitno je da su korisni i da njima pokažete ljudima da vam je stalo do njih. Ovaj običaj se koristi od davnina i neophodno je darivati kako bi bili konkurentni na tržištu. 

Poslovni pokloni šire opću svijest o vašoj firmi ili brendu, a osim toga povećavaju lojalnost vaših partnera, klijenata i kupaca te samim time povećavaju prodaju i zaradu firme. Kroz ovaj tekst upoznati ćemo vas s najvažnijim stvarima na koje morate paziti prilikom odabira poslovnih darova i gdje ih možete kupiti po odličnim cijenama.

Odabir poslovnih poklona

Kvalitetni poslovni darovi moraju na osobu koju darujete ostaviti pozitivne emocije i osjećaj sreće. Upravo zbog toga potrebno je paziti na nekoliko stvari prilikom odabira kvalitetnog poklona za partnere.

Vesele boje

Nemojte birati crnu ili bijelu kutiju kod darivanja, jer se te boje smatra neutralnima, već odaberite neku šarenu kutiju ili jednobojnu u veseloj boji, koja će već na prvi pogled pobuditi pozitivne emocije kod osobe. Osim toga, prilikom odabira boje, pokušajte da je ona u skladu bojama vaše firme i samim logotipom. 

Kvalitetni poslovni darovi
Kvalitetni poslovni darovi moraju na osobu koju darujete ostaviti pozitivne emocije i osjećaj sreće.

Prijateljski darovi

Jeftini poslovni darovi mogu biti odličan odabir, ako pružaju znak prijateljstva. Nije nužno birati skupe, materijalne darove, već je bitno da na osobu koju darujete ostavite pozitivan dojam i pokažete da vam je stalo. Također, možete raspodijeliti darove ovisno o tome koga darujete. Ako darujete partnersku firmu, tada bi dar trebao biti veći i skuplji, dok za kupce i klijente može biti manji i jeftiniji, jer su oni samo jedna osoba.

Najpopularniji poslovni darovi

Najpopularniji poslovni darovi su zasigurno sitnice s otiskanim logotipom firme, kao na primjer:

  • upaljači
  • mirisi za auto
  • kemijske olovke
  • majice
  • ručnici
  • i razni drugi

Ovi darovi su najčešći i najbolji odabir ako planirate darivati puno ljudi. Zahvaljujući niskoj cijeni prilikom izrade, moguće ih je tiskati u mnogo komada i tako obradovati svaku osobu koja posjeti vašu trgovinu. 

Osim njih, u današnje vrijeme popularni su i neki malo skuplji darovi za klijente, poput USB stickova, bluetooth zvučnika ili termosica. Takvim inovativnim i korisnim darom zasigurno ćete oduševiti svaku osobu koju darujete.

Gdje kupiti poslovne darove?

Poslovni darovi na internetu se mogu kupiti u web trgovini Habeco. U širokom izboru raznih stvari možete pronaći sve za darivanje klijenata, kupaca ili poslovnih partnera i što je najbolje od svega, sa samo nekoliko klikova mišem možete naručiti sve potrebne stvari.

Postovi iz iste kategorije: