Poznato je kako modna industrija iz sezone u sezonu iznenađuje svojim kreacijama i stalno nameće nove trendove koje će iduću sezonu pratiti milijuni muškaraca i žena diljem svijeta. Jedan od takvih trendova su i majice s natpisima koje su u modu ušle prije nekoliko sezona, a i dalje ne silaze s trendovskog trona. Zbog toga su postale must have komadom svakog ormara, neovisno o stilu osobe, njenom spolu ili godinama.

Referiranje na razne teme kroz majice

Majice s natpisima za muškarce i žene dolaze u raznim modelima i oblicima, od onih strukiranih i uskih do onih širih, jednobojnih, višebojnih, s kratkim ili dugim rukavima. Ipak, majice s natpisima s kratkim rukavima steklu su najveću popularnost, pogotov među mlađom populacijom. 

Majice s natpisima za muškarce i žene dolaze u raznim modelima i oblicima

Sami natpisi na majicama podrazumijevaju citate, smiješne natpise, interne šale, izreke sa slikom ili bez nje. Vrlo često ovakvi odjevni predemeti izražavaju mišljenja ili stavove osobe koja ih nosi, njegov ili njezin glazbeni ili modni ukus ili pak stav o nekom globalnom društvenom problemu poput ekologije.

Pripazite pri kupnji ovakvih komada odjeće

Kada je riječ o kupovini majica s natpisima ili pak samostalna izrada istih u print studijima ili na web stranicama, postoji nekoliko parametara o kojima biste trebali misliti poput:

  • udobnosti majice
  • kroja
  • dobrog materijala – preporučuju se majice od čistog pamuka (100 %) ili s minimalno 85 % pamuka zbog udobnosti i prevencije pretjeranog znojenja
YouTube video

Vrste natpisa na majicama

Otkako su majice s natpisima postale popularne, na tržištu je počeo rasti i broj natpisa kao i pozicija na koje se oni mogu aplicirati. Prvotni modeli su natpis ili više njih imali isključivo na prsima jer je na tom mjestu natpis najuočljiviji i najvidljiviji, a time je i mogućnost za širenje poruke veća. Danas se pak natpisi na majicama mogu pronaći na leđima, rukavima ili pak bočnim stranama majice. Pozicioniranjem natpisa na neke od navedenih mjesta dodajete dozu originalnosti svojoj majici te iskačete iz klasičnih okvira. 

Čitajte i sljedeći članak: Odjeća za sport i svakodnevnicu

Iako naizgled svaka kvalitetna sportska odjeća može poslužiti za izvođenje sportskih aktivnosti, tome nije tako. Naime, studije su pokazale kako ona ispravna zapravo može poboljšati performanse osobe koja je nosi. 

Svakako imajte na umu da je, osim odabira natpisa na majici i njegovog pozicioniranja, vrlo važno i to da odaberete kvalitetan tisak, odnosno tvrtku koja će vam isti i garantirati. Stručnjaci savjetuju da je uvijek bolje uložiti u kvalitetniji tisak poput onoga unutar tkanine jer je isti izdržljiviji na pranje, a tek nešto malo skuplji od tiska na tkanini čija trajnost nije velika. 

Postovi iz iste kategorije: