Postoji mnogo prirodnih načina na koje se može ojačati organizam, popraviti i očuvati svoje zdravlje. Prirodni proizvodi koji su u posljednje vrijeme sve popularniji su proizvodi od industrijske konoplje. Ljudi polako počinju uviđati razliku između industrijske i indijske konoplje te postaje sve jasnije da industrijska konoplja sadrži minimalnu količinu TCH-a te da proizvodi od nje ne izazivaju neželjena djelovanja. 

Na tržištu se trenutno nudi veliki broj proizvoda od industrijske konoplje te svatko može naći proizvod za sebe. Jedan od takvih proizvoda od je i smola konoplje, koncentrirani ekstrakt konoplje. 

Što je zapravo smola konoplje

Smola konoplje je izrazito gusta tvar, koncentrirani ekstrakt koji se proizvodi od listova i cvjetova industrijske konoplje te ne sadrži više od 2 promila THC-a zbog čega proizvođači garantiraju da nema psiho-aktivni učinak. Gustoća smole konoplje rezultat je miješanja ekstrakta s maslacem, voskom i organskim uljima, a boja joj varira od svijetlo do tamno smeđe. 

smola konoplje je koncentrirani ekstrakt konoplje.
Prirodni proizvodi su u posljednje vrijeme sve popularniji. Jedan od takvih proizvoda od je i smola konoplje, koncentrirani ekstrakt konoplje.

Ona sadrži značajno višu koncentraciju CBD-a od ostalih sličnih proizvoda zbog čega se često koristi u liječenju nekih zdravstvenih tegoba. 

Zašto koristiti ovaj prehranski dodatak

Koncentracija CBD-a u smoli konoplje veća je nego u ostalim proizvodima pa se preporuča uzimati je kada male doze više ne rezultiraju željenim učinkom, odnosno kada simptomi bolesti ili bolovi postanu prejaki da ih se tretira npr. uljem konoplje. Osim smanjenja bolova, smola konoplje ima još neke pozitivne učinke: 

  • Poboljšava raspoloženje 
  • Opušta um
  • Olakšava uspavljivanje 
  • Ima protuupalno djelovanje 
  • Smanjuje grčeve u mišićima
  • Smanjuje bolove u kostima 
  • Spušta krvni tlak 

Osim toga, ona može pomoći oporavku organizma nakon kemoterapije pa se posebno preporuča onkološkim bolesnicima. 

Kupnja i konzumacija smole konoplje

Prije početka konzumiranja smole konoplje preporuča se konzultacija s liječnikom, pogotovo ukoliko se već uzima veća količina lijekova. Ona se može nabaviti bez recepta u velikom broju specijaliziranih trgovina koje prodaju takve proizvode. 

YouTube video
Svijećke od smole konoplje

Cijena se kreće od 500 do 700 kn za onu manje koncentracije, a ona veće koncentracije može koštati i preko 1000 kn. Te cijene možda nisu za svačiji džep, ali i mala pakiranja traju relativno dugo te zbog svoje koncentracije smola konoplje garantira željeni učinak. Prilikom kupnje u web trgovina, svakako pazite da kupujete od provjerenih izvora jer postoje i oni trgovci koji žele iskoristiti popularnost ovakvih prehranskih dodataka pa prodaju razne stvari koje nemaju veze s onim što stvarno kupujete.

Postovi iz iste kategorije: