Govorimo li o koži ili kosi, tada je važno reći da u temelju lijepe kože i kose uvijek stoji adekvatna njega i briga. Osim redovitog šišanja za održavanje zdrave, njegovane i lijepe kose ključno je redovito je njegovati i prema njezinim potrebama koristiti balzame i maske za kosu. 

Oni će zadovoljiti njezine potrebe bilo da se radi o suhim krajevima, ispucalim krajevima, neposlušnoj kosi, masnom tjemenu ili pak kosi koja se petlja. Balzami i maske za kosu su ti koji će pomoći u rješavanju svih navedenih problema, a u nekim slučajevima prevenirat će i šišanje kose.

Proučite svoj tip kose

Kao što je ranije spomenuto, kako bi se odabrali najbolji balzami i maske za kosu vrlo je važno pratiti potrebe svoje kose jer nije svaka ista, jednoj je potrebna hidratacija, drugoj volumen, trećoj dodatna stilizacija i slično. Upravo zbog toga proizvođači poput tvrtke Revuele kreirali su različite linije proizvoda koji će pomoći njezi različitih tipova kose pa tako razlikujemo one za:

  • suhu
  • masnu
  • oštećenu
  • obojenu (postoje posebne linije za plavuše, tzv. ljubičasti balzami i maske za kosu koji izvlače neželjeno žutilo plave kose)

Tako je prije odabira određenog balzama i maske za kosu važno konzultirati se sa svojim odabranim frizerom te pratiti svoju kosu kako biste mogli odabrati adekvatnu njegu za nju.

Obavezan korak pri njegi kose

Svima je poznato da je šampon neizostavan korak u svakom pranju kose i do prije desetak godina bio je jedini korak, dok se na tržištu nisu pojavili balzami i maske za kosu. U tom smislu balzami su bili prvi proizvodi koji su se podrazumijevali dodatnom njegom te su se najčešće spominjali u kontekstu kose koja se petlja pa su pomagali u njezinom raščešljavanju i stiliziranju. 

Balzami i maske za kosu
Balzami i maske za kosu vrlo su važni za zdravlje vaše kose

Kasnije, kada su se balzami za kosu probili na tržište postali su neizostavan dio svakog pranja kose, a time su se i shvaćanja o njihovoj namjeni promijenila. Naime, oni više nisu sinonim za kosu koja se petlja već su proizvodi koji zadovoljavaju i druge potrebe poput hranjenja suhih vrhova, zaglađivanja, davanje sjaja beživotnoj kosi i sl. Postali su toliko popularan i tražen proizvod da se danas proizvode i u tzv. leave in inačicama, odnosno neki od njih se ne moraju ni ispirati nakon nanošenja, čime se produljuje njihovo djelovanje.

Dodatno se potrudite oko svoje kose

Popularnošću gore navedenih kozmetičkih proizvoda i snagom njihova djelovanja na istom tragu kreirane su i maske za kosu. One su bogatijeg sastava zbog čega intenzivnije djeluju na kosu. Osim prema sastavu, one se najčešće moraju držati na kosi nešto duže od balzama, a to je najčešće pet do deset minuta nakon čega se ispiru.

Prirodna maska za suvu i oštećenu kosu | DIY

Zbog svog intenzivnog djelovanja maske za kosu se ne moraju koristiti prilikom svakog pranja kose, već se najčešće koriste jednom do dva puta tjedno ili ovisno o potrebama kose. 

Maske za kosu i njihova namjena

Namjene maski za kosu također su raznovrsne, a najčešće služe za:

  • hranjenje kose
  • davanje sjaja
  • popunjavanje vlasi

Zbog toga kosa izgleda zaglađenije, sjajnije i ima veći volumen. Osim kupovnih, u posljednje vrijeme vrlo su popularne i home made maske za kosu napravljene od raznih prirodnih ulja i sastojaka.

Revuele obožavaju brojne žene

Jedan od brendova koji se ističu kvalitetom i učinkovitošću svojih proizvoda svakako je kozmetička tvrtka Revuele koja izrađuje razne kozmetičke proizvode. Revuele kozmetički proizvodi su visokokvalitetni proizvodi koje korisnici mogu kupiti po pristupačnim cijenama. Njihovi proizvodi, osim visoke kvalitete i atraktivnog pakiranja, prate poznate svjetske kozmetičke trendove s kojima uvijek idu u korak nastojeći zadovoljiti sve zahtjevne potrebe svojih korisnika. Njihovi najpoznatiji proizvodi su proizvodi za kosu koji su napravljeni od vrlo kvalitetnih i iznimno aktivnih sastojaka koji njeguju vlasište i vrhove kose. Korištenjem ovakvih sastojaka njihovi proizvodi doprinose rastu i jačanju kose.

Revuele maska za kosu
Revuele maska za kosu

Neki od njihovih proizvoda poput Revuele tretmana za kosu naziva Active Hair Concentrate Arginine Magically Long specijalizirani su i za sprječavanje gubitka ili prorijeđenosti kose pa djeluju na povećanje gustoće kose i rast novih vlasi. Korištenje ovog proizvoda je vrlo jednostavno jer se proizvod nalazi u ampulama koje se nanose na suhu kosu, odnosno na njezin korijen te se ne ispiru. Za dugotrajne i vidljive rezultate ovaj Revuele kozmetički proizvod potrebno je koristiti dva do tri puta tjedno, barem mjesec dana, a za postizanje maksimalnog učinka preporuča se i duže korištenje.

Postovi iz iste kategorije: