Budući da ljeta postaju sve toplija, svi traže određeni način da rashlade svoj dom. Mnogi će se odlučiti za ventilator kao jeftino rješenje, no on nije vrlo učinkovit kada su temperature vrlo visoke jer on sam stvara strujanje zraka, koji je još uvijek vruć. Zato su klima uređaji najbolje rješenje. No, za postavljanje klasičnog klima uređaja bit će potrebni i određeni građevinski radovi, kako bi se povezala unutarnja i vanjska jedinica.

Zato se danas mnogi odlučuju za prijenosnu klimu za koju nisu potrebni takvi radovi, već je potrebno samo crijevo za izbacivanje toplog zraka usmjeriti prema van. Ipak, ova vrsta klima uređaja ima i određene nedostatke. 

Idealna klima za manje prostore

Prijenosna klima može odlično rashladiti prostor, ali zbog nešto manje snage, bolja je za nešto manje prostore. Jedna od prednosti je što je možete jednostavno premještati iz jedne prostorije u drugu. Radi na isti princip kao i klasični klima uređaj, dakle topli zrak ispušta iz prostorije, dok ubacuje rashlađeni zrak. Dostupne su u tri varijante:

  • One koje samo hlade
  • One koje imaju dodatno ugrađen i sustav ventiliranja
  • One koje imaju dodatno ugrađeno ovlaživanje prostora

U njima se nalazi spremnik koja skuplja kondenzat te se može ručno prazniti ili se pomoću crijeva može usmjeriti negdje drugdje za pražnjenje. Kad jedne od kvalitetnijih klima često se spominju Hitachi prijenosne klime koje su dosta jake i imaju brojne korisne značajke.

Prijenosna klima koje se lako premješta

Prijenosna klima je uređaj koji možete jednostavno premještati iz prostorije u prostoriju budući da su manjih dimenzija i nisu vrlo teške. Potrebno je samo da cijev koja izbacuje topli zrak na određeni način usmjerite prema van, primjerice kroz prozor. 

Hitachi prijenosne klime će moći brže ohladiti prostoriju.
Prijenosni klima uređaji dobri su za specifične potrebe hlađenja. Može se kretati iz sobe u sobu, onda je to dobra opcija za hlađenje i učinkovit izbor klima uređaja koji nije trajno instaliran.

Odlučite li se za Hitachi prijenosne klime, možete očekivati i razne dodatne funckije kao što su:

  • Regulacija temperature putem daljinskog upravljača
  • Funkcija samoisključivanja nakon određenog vremena
  • Različite jačine puhanja itd.

Kupnja klima uređaja u specijaliziranim trgovinama

Prijenosne klime se preporučuje kupiti u specijaliziranim trgovinama. Jedna od takvih je i Prealpi trgovina u kojoj možete kupiti razne klima uređaje, a između ostalog i sve popularnije prijenosne klime. Ako imate bilo kakvih pitanja oko postavljanja i slično, slobodno pitajte stručne osobe da vam daju savjet ili da vam odgovore na bilo kakva pitanja.

Prijenosne klime korisna su alternativa ako imate probleme s veličinom i stilom klime ili upraviteljem zgrade, koji vas sprječava da ju instalirate.

Kupnja putem trgovina kao što je Prealpi često će vam osigurati i nešto nižu cijenu pa se svakako isplati provjeriti njihovu ponudu.

Postovi iz iste kategorije: