Komode su izuzetno praktični i estetski ugodni komadi namještaja koji se mogu uklopiti u gotovo svaki prostor, a njihova ponuda je vrlo raznolika izgledom i cijenom. Većinom su srednje veličine i manje, jer se njima opremaju manje prostorije kao što su spavaće sobe, hodnici, predsoblja i kupaone. 

Komode su namjenski dio namještaja i njihova kupnja je većinom usmjerena istome cilju: spremanju stvari koje trebamo, kojih ima mnogo ili koje često ne koristimo, ali kada ih zatrebamo volimo da su nam pri ruci. Obično su manje veličine, većinom imaju ladice ili vrata, a vrlo često se te dvije stvari kombiniraju. Zbog toga pristaju i u manje prostore, a nije neobično da se nađu i u uredskim prostorijama. 

Komode
Komode su izuzetno praktični i estetski ugodni komadi namještaja

Komode za predsoblje

Komode za predsoblje nalaze se u gotovo svakom domu jer su praktično mjesto za odlaganje stvari koje trebamo pri izlasku iz kuće. Riječ je o torbicama, zimskoj opremi kao što su šalovi i rukavice te sličnim predmetima. 

One se često nalaze u kombinaciji s ormarima za vješanje odjeće, ormarima za odlaganje cipela i slično. Izbor modela i boja za ovu vrstu komoda je izvrstan pa stoga nećete teško naći neki koji pristaje u vaš dom.

Komode za spavaće sobe

Komode za spavaće sobe su osobniji komad namještaja koji mora izvrsno pristajati spavaćoj sobi, jer je riječ o vašoj intimnoj zoni i prostoru u kojem se najugodnije osjećate. Takve komode moraju pristajati ostatku namještaja u sobi, a poželjno je da budu samo s ladicama, jer tako neće odudarati od ostalog namještaja. 

One često dolaze u kompletu s ostalim namještajem za spavaću sobu, ali zanimljivo rješenje je kupnja u drugačijem stilu, recimo rustikalnom ili shabby chic, što će razbiti monotoniju prostora. Ove su komode pravo blago za nježniji spol jer se u njima i na njima nalaze najdragocjenije ženske stvari kao što su:

  • nakit
  • parfemi
  • omiljeni odjevni predmeti
  • donje rublje
  • i ostale stvari 

Komode za kupaonicu i dnevni boravak

Ovdje je riječ o praktičnim komadima namještaja koje su namijenjene spremanju stvari i gotovo uvijek imaju samo ladice. Posebno ističemo važnost kupaonskih komoda jer, iako ne izgleda tako, kupaonica je mjesto u kojem držimo:

  • jako velik broj osobnih stvari
  • pribor za higijenu
  • pribor za čišćenje
  • kozmetiku 
  • i mnogo toga drugog

Kupnja komode treba biti promišljena, ali ne i prekomplicirana. Cijene su različite, ovisno o kvaliteti, izgledu i proizvođaču, ali to bi trebalo biti manje važno jer najvažniji epitet koji svaka komoda treba imati jest funkcionalnost.

Čitajte i sljedeći članak: Elegantni regali za moderan i ugodan dnevni boravak

Regali za dnevni boravak trebali bi prije svega služiti za organizaciju u prostoru, pa stoga kod odabira provjerite koje sve opcije nude.

Postovi iz iste kategorije: