Uređenje dnevnog boravka važno je, jer je to jedan od prostora u koejmu provodimo najviše vremena dok smo budni. Lijep regal u dnevnom boravku pomoći će da prostor izgleda ljepše, ali i da u njemu ima više prostora za organizaciju svih sitnica koje su nam potrebne u svakodnevnom životu.

Regali spadaju u komad namještaja koji se nalazi u gotovo svakom domu, stoga ne čudi što u salonima namještaja možete pronaći iznimno veliki asortiman, u raznim bojama i oblicima.

Birajte stilski namještaj

Ako u svom dnevnom boravku već imate određeni namještaj, dobra je ideja da se potraže regali koji temom, materijalima ili bojom odgovara tom namještaju. To, naravno ne znači da se ne smijete poigrati različitim odabirima, no uvijek je dobro pronaći jednu točku koja povezuje sve dijelove prostora. 

U dnevnom boravku provodimo najviše vremena dok smo budni. Prijenosna klima može odlično rashladiti prostor, ali zbog nešto manje snage, bolja je za nešto manje prostore. Jedna od prednosti je što je možete jednostavno premještati iz jedne prostorije u drugu. Jednostavno rashladite dom uz prijenosne klime.

Imajte također na umu da prostor dodatno možete povezati i sitnim dekorativnim detaljima, kao što su:

  •   jastuci
  •  stolnjaci
  •  ukrasne deke itd.

Oni će prostor učiniti upotpunjenim i dati mu cjelovitu sliku. Vodite se jednom idejom ili temom, kako prostor ne biste previše vizualno opteretili, jer tada postoji mogućnost da ćete u njemu stvoriti neugodnu i klaustrofobićnu atmosferu.

Čitajte i sljedeći članak: LED lampe su najbolji odabir za rasvjetu

Danas su LED lampe najbolji odabir za rasvjetu prostora, jer imaju niz prednosti u odnosu na ostale oblike rasvjete.

Dobra organizacija doma

Osim čisto vizualnog dijela, kod odabra regala za dnevni boravak, važno je posvetiti pozornost i na to koje mogućnosti vam on daje što se tiče organizacije prostora. Ladice, police i ormarići uvijek su dobrodošao dodatak za prostor, no uvijek je bolje odabrati više manjih, strukturiranih jedinica za odlaganje nego nekoliko većih prostora. Zato se uvijek radije odlučite za manje ladice, police i ormariće. 

Također je bitna i raspodjela među vidljivim i nevidljivim prostorom za pohranu. Imate li staklene ormariće ili otvorene police, na ta mjesta vjerojatno nećete moći staviti stvari poput dokumenata i drugih ne dekorativnih sitnica, što valja imati na umu.

Pazite na dimenzije regala

Regali se u prostor moraju uklopiti i svojim dimenzijama. Ovo je posebno važno kod malih prostora, koje prevelik regal lako može u potpunosti zagušiti. Stoga prije kupnje svakako provjerite stane li regal u vaš prostor. Imate li tu mogućnost, svakako je bolje odabrati više malih regala iz iste serije nego jedan veliki, jer ćete tako lakše stvoriti dinamiku u prostoru. 

Provjerite također smeta li vaš regal prolasku svjetla kroz prostor, pogotovo ako se nalazi blizu prozora jer je prirodan tok svjetla kroz prostor vrlo važan. 

Postovi iz iste kategorije: