Nakon odabira određene biljke, zemlje i svih potrebnih dodataka za njegovu sadnju, idući korak u izboru je izbor tegle za cvijeće u kojoj će cvijeće rasti. S obzirom na to da se tržište dodataka za vrtlarstvo i uzgoj cvijeća znatno razvilo i proširilo, ponuda je zaista velika. 

Ono što savjetuju stručnjaci je razmišljanje o dobrom ulaganju i svakako dobrobitima biljke zbog čega će ona sigurno dobro rasti i cvjetati.

Nakon odabira određene biljke, zemlje i svih potrebnih dodataka za njegovu sadnju, idući korak u izboru je izbor tegle za cvijeće u kojoj će cvijeće rasti.

Pazite na drenažu za dugotrajan rast cvijeća

Neovisno o tome koju vrstu tegle za cvijeće ste odlučili kupiti za svoju biljku, ono što je ključno je to da obratite pažnju na drenažni sustav. Naime, bez obzira na to o kojoj se vrsti biljke radi, zahtijeva li ona često zalijevanje ili ne, ona mora imati drenažni sustav kako bi višak vode imao kuda izaći te kako ne bi došlo do oštećenja i obolijevanja korijena uslijed viška vlage. 

Iako većina tegli za cvijeće dolazi s rupama predviđenim za drenažu, i dalje se na tržištu mogu pronaći i primjeri bez potrebnih perforacija koje je onda potrebno samostalno napraviti.

Pronađite idealne tegle za cvijeće

Unatoč tome što su današnje tegle za cvijeće iznimno estetski privlačne te dolaze u raznim bojama, oblicima i s raznim uzorcima, važno je ipak najprije razmisliti o tome da ona mora zadovoljavati sve potrebe cvijeća koje se u njih sada, a tu prvenstveno mislimo na njezin materijal izrade. Naime, biljke koje zahtijevaju puno vode nikako ne bi trebalo saditi u plastične tegle za cvijeće jer je plastika materijal koji ne upija vlagu, a ako se k tome doda i loša drenaža, propadanje biljke je vrlo izgledno. 

S druge pak strane, biljke koje traže manje vode ne bi trebalo saditi u glinene tegle za cvijeće jer glina kao materijal upija svu vlagu pa je vrlo moguće da će biljka ostati i bez ono malo vlage koja joj je nužna. S obzirom na sve to, prije kupnje je dobro najprije razmisliti o tim aspektima, a kasnije o njihovoj atraktivnosti.

Dekorativni element u domu ili vrtu

Kao što je prethodno navedeno, današnje tegle za cvijeće su vrlo atraktivnog izgleda zbog čega je ponekad vrlo teško odlučiti koju od njih odabrati. Ono na što bi svakako pritom trebalo obratiti pozornost je:

  • Očekivana veličina biljke
  • Potrebe biljke za vodom
  • Mjesto na kojem će biljka stajati
  • Stil uređenja prostorije u kojoj će stajati biljka

U tom smislu možete birati između minimalističkih limenih industrijskih tegli za cvijeće ili pak rustikalnih i boho pletenih modela.

trgovina za pse

Trgovine za pse su pune raznih proizvoda

Baš kao što svakodnevno posjećujemo trgovine koje prodaju proizvode za ljude, tako i vlasnici pasa posjećuju trgovine za pse. Naime, u posljednjih nekoliko godina asortiman proizvoda i ponuda dodataka za pse uvelike je porasla, prvenstveno zbog velikog interesa vlasnika pasa za različitim predmetima i dodacima. 

Postovi iz iste kategorije: