Dobro osvjetljenje veoma je bitno u našem životu, bez obzira radi li se o našem domu, radnoj sobi, uredu, skladištu ili sličnom prostoru. Upravo radi toga, važno je odabrati svjetlo koje će dobro osvijetliti prostor, ali također biti primjereno poziciji i veličini prostora koje osvjetljava.

Trebate li jaku rasvjetu za vanjske i velike prostore, LED reflektor pravi je odabir za vas. Dostupan je u brojnim varijantama pa ne biste trebali imati problema pri pronalasku idealnog modela.

Mala potrošnja električne energije

Prednost LED reflektora nad drugim vrstama njegova je štedljivost, pogotovo s obzirom na količinu svjetlosti koju daje. LED reflektor u pravilu stoji više od drugih vrsta, no ima radni vijek od nekoliko desetaka do stotinu tisuća radnih sati, što znači da ga nećete morati mijenjati dugi niz godina. 

Uz to, troši nekoliko puta manje električne energije za istu količinu svjetlosti od drugih vrsta, a ujedno se i manje zagrijava, što znači da će vam se kroz vrijeme i manje račune njegova kupnja zasigurno isplatiti.

Čitajte i sljedeći članak: Komode su dekorativni namještaj za odlaganje stvari

Komode su izuzetno praktični i estetski ugodni komadi namještaja koji se mogu uklopiti u gotovo svaki prostor, a njihova ponuda je vrlo raznolika izgledom i cijenom.

Odaberite primjeren LED reflektor

Nije svaki LED reflektor isti, pogotovo s obzirom na: 

  •  jačinu
  •  boju 
  •  raspršenje svjetla

Bez obzira na to gdje ćete ga postaviti, važno je imati na umu kako LED reflektori funkcioniraju nešto drukčije od klasičnih reflektora. Naime, oni imaju relativno usmjereno svijetlo koje se širi na 60 do 100 stupnjeva. To u praksi znači kako ćete s njime imati manju sveukupnu osvjetljenu površinu, no njeno osvjetljenje će biti jače. To treba imati na umu kada kupujete i postavljate LED reflektore, kako ih ne biste nabavili premalo ili ih pak postavili tako da u prostoru postoje tamne točke.

YouTube video

Pripazite na boju svjetla

Ovo je pogotovo važno s obzirom na prostor u koji postavljate LED reflektore. Klasične žarulje generalno stvaraju toplu bijelu ili čak žućkastu svijetlost, dok kod ove vrste reflektora nema pravila, tako da možete birati boju osvjetljenja. Postavljate li ga blizu poda i na manji prostor, onda je bolje odabrati toplu bijelu svjetlost, pogotovo planirate li u tom prostoru duže raditi. Hladna bijela svjetlost bolja je za one postavljene vani ili u velikim prostorima, jer će omogućiti privid jačeg osvjetljenja i olakšati rad u prostoru.

Postovi iz iste kategorije: