Korekcijska naočala jedan su od najvažnijih izuma modernog doba jer rješavaju iznimno velik broj očnih bolesti i problema s vidom na vrlo lagan i nadasve praktičan način. Današnje vrijeme donosi veliko opterećenje za oči jer su kontinuirano izložene velikom naporu i stresu što je uzrokovalo spuštanje dobne granice za kratkovidnost i druge bolesti oka te je dovelo do velike potražnje korekcijskih vodnih pomagala.

Oštrina vida se gubi s godinama

Korekcijska naočala su odlično pomagalo koje vam gotovo u potpunosti vraća oštrinu vida i osigurava normalno funkcioniranje na radnom mjestu i u privatnom životu. Kako bi se izabrala najbolja korekcijska naočala potrebno je malo vremena i volje kako bi se pronašao model koji će biti savršen za vas i koji će odgovarati svim vašim prohtjevima. Naročito je bitno odabrati dobra i kvalitetna stakla koja će vaše naočale učiniti potpuno funkcionalnim pomagalom, a ne samo ukrasnim detaljem.

Korekcijska naočala jedan su od najvažnijih izuma modernog doba jer rješavaju iznimno velik broj očnih bolesti i problema s vidom na vrlo lagan i nadasve praktičan način.

Ako ste primijetili da imate problema s vidom, da je slika zamagljena ili da ne možete čitati sitna slova tada je potrebno otići u optiku i prepustiti se u ruke stručnjacima. Najbolje optike gotovo uvijek u ponudi imaju besplatan pregled vida kojim se može odrediti dioptrija kako bi izbjegli dodatni odlazak liječniku. Optike u ponudi imaju velik izbor modela kod kojih možete birati između metalnih i plastičnih okvira te raznih vrsta stakala. 

Plastični okviri su sve popularniji

Najpopularniji modeli okvira su plastični okviri koji su jako lagani za nošenje i vrlo su lijepo dizajnirani. Možete ih nabaviti u mnoštvo boja i oblika, a najvažnije je da ih uskladite s oblikom svog lica. Jedan od najpopularnijih okvira, bez obzira boju kose, kože ili starost jesu crni plastični okviri. Metalne okvire obično biraju ljudi koji žele dugotrajne naočale koje nisu jako primjetne na licu.

Kada birate korekcijska naočala potrebno je izabrati i kvalitetne staklene leće koje su zaslužne za korekciju vida i koje mogu biti izuzetno tanke bez obzira na to o kojoj je dioptriji riječ. To je zbog toga što debljina leće raste s dioptrijom, ali je moderna optika pronašla rješenje i za taj problem.

Ako ste istovremeno i kratkovidni i dalekovidni, tj. ako imate i plus i minus dioptriju u pravilu biste trebali nabaviti dva para korekcijskih naočala koji mogu ispraviti taj problem. S obzirom na to da je to prilično nepraktično, osobito ako se nađete u situaciji gdje kontinuirano trebate skidati jedan par naočala da biste stavili drugi, optičari su došli do rješenje u obliku progresivnih naočala čije leće ispravljaju obje mane oka.

Postovi iz iste kategorije: