Kao što kod doktora opće medicine dolazite kada primijetite promjene na svojem tijelu ili u organizmu, tako je psihoterapija liječi mentalne poteškoće osoba. Neovisno o tome patite li od neke psihološke bolesti ili se osjećate psihološki slabima, psihoterapija će vam pomoći pronaći uzrok problema i njegovo rješenje. Veoma je važno da već na prve znakove psiholoških problema odlučite ih riješiti i u dogovoru sa psihoterapeutom dogovorite termin za liječenje. Nekada je psihoterapija bila tabu tema i svi bi skrivali da odlaze ka psihoterapeutu, no danas je to normalna stvar na kojoj možete dobiti i stručno usmjerenje čak i kad ne patite od nikakvog problema.

Psihoterapija će vam pomoći

Psihoterapija će vam pomoći u liječenju bolesti poput depresije, PTSP-a, anksioznosti, umanjivanju stresa, pa čak i problema s ovisnostima. U nekim težim oblicima bolesti, sam razgovor nije dovoljan i trebat će vam terapija s lijekovima.

Psihoterapija je veoma bitna
Psihoterapija će vam pomoći pronaći uzrok problema

Što se prije odlučite na posjet psihologu, to će vaš problem biti manji i lakše izliječen, stoga nemojte odgađati posjetu. Osim toga, individualna psihoterapija može vam pomoći i u nekim drugim važnim životnim stvarima, poput osjećaja izgubljenosti, teškog pronalaženja životnog cilja i sličnih. Psihoterapeut je vaš prijatelj i nakon slušanja onog što mu kažete na temelju dugogodišnjeg iskustva i stručnosti dati će vam prave savjete.

Koliko psihoterapija traje?

Ovisno o vašem problemu mijenja se i vrijeme potrebno za njegovo liječenje. Kod nekih težih psiholoških problema, samu bolest je nemoguće iskorijeniti i zbog toga je potrebno redovno odlaziti kod psihoterapeuta. Kod manjih problema možete se izliječiti već nakon nekoliko psihoterapija, a ako vam je potreban samo savjet i niste psihološki bolesni tada možete već nakon jednog termina dobiti odgovor na vaše pitanje (koje zanimanje odabrati, kako raspolagati novcem i sl.).

YouTube video

Jeftina psihoterapija nije najbolje rješenje, jer za što kvalitetniju terapiju potrebno je da je psihoterapeut stručna osoba s velikim iskustvom. Jednostavan savjet ili pomoć kod rješavanja nekih problema može vam dati i vaša obitelj i prijatelji, no to vam neće riješiti problem. Upravo zbog toga psihoterapija je veoma bitna i nikako nemojte birati one institucije koje nisu pouzdane. Odaberite profesionalca koji je već dugi niz godina u poslu i koji će vam pomoći.

Oftalmološki pregled pomaže vam da vidite bolje. Oftalmološki pregled podrazumeva: određivanje vidne oštrine, pregleda se okolina očiju, kapci, konjunktiva ili spojnica oka. Čitajte više …

Kontroverze vezane uz borderline. Granični poremećaj ličnosti je u današnje vrijeme kontroverzan i vrlo intrigantan pojam.  Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: