Krovni nosači izvrsno su rješenje ako imate mali automobil s malim prtljažnikom u koji ne stane ono što želite prevesti ili ponijeti na put. S druge strane, očekujete da će teretna vozila namijenjena za prijevoz tereta sadržavati onoliko mjesta koliko vam je potrebno pa i više. 

Međutim, ponekad to nije slučaj, odnosno ponekad čak i teretnim vozilima nedostaje prostora za prijenos tereta. Za rješavanje ovog problema postoje krovni nosači za teretna vozila koja će vas riješiti tih problema. Oni su posebno dizajnirani za teretna vozila te će vam omogućiti jednostavan prijevoz tereta.

Zašto se preporuča kupnja krovnih nosača za teretna vozila

Krovni nosači za teretna vozila služe svojoj prvotnoj svrsi, odnosno daju vam više prostora za prijevoz tereta, ali morate imati na umu još nekoliko prednosti:

  • Oni imaju veliku nosivost
  • Jako su aerodinamični 
  • Savršeno pristaju na krov teretnih vozila

Naravno, krovni nosači za kamione koštaju više od uobičajenih modela za automobile, ali njihove su prednosti brojne, a materijal izrade jamči najvišu kvalitetu.

Oprema za krovni nosač teretnih vozila

Krovni nosači za teretna vozila mogu biti izrađeni od lijevanog željeza ili aluminija. Modeli od lijevanog željeza su teži, dok su aluminijski jači, lakši i imaju jednaku nosivost. Naravno, aluminijski krovni nosači za teretna vozila skuplji su od onih od lijevanog željeza, ali kupnja takvih modela jamči kvalitetu i dugoročnu izdržljivost. 

Krovni nosači za teretna vozila će vam omogućiti jednostavan prijevoz tereta.
Krovni nosači za teretna vozila su posebno dizajnirani za teretna vozila te će vam omogućiti jednostavan prijevoz, ako vam nedostaje prostora za prijenos tereta.

Gornji dio prekriven je protukliznom gumom koja sprječava klizanje tereta po krovnom nosaču, što je iznimno važno za maksimalnu sigurnost tijekom vožnje.

Auto oprema izrađena po mjeri vašeg vozila 

Priključci za krovne nosače prilagođeni su svakoj vrsti vozila, što olakšava montažu, te osigurava čvrstu vezu između krova i tereta. Krovni nosači za teretna vozila također su opremljeni uređajem protiv krađe, što je posebno korisno ukoliko ostavljate svoj kamion s teretom duže vrijeme bez nadzora. 

Tipski krovni nosači za teretna vozila Nordrive

Većina može prenositi do 200 kg i dizajnirani su tako da budu maksimalno aerodinamični. Budući da zauzimaju puno prostora na krovu kamiona i stoga stvaraju veliki otpor zraka, njihov aerodinamični oblik omogućuje glatku vožnju bez glasnih zvukova. Kupiti ih možete u većini specijaliziranih trgovina koje prodaju automobilsku opremu. Budući da oni nisu toliko često korišteni kao modeli za osobne automobile, možda ćete ponekad imati problema s pronalaskom ispravnog modela. No, uvijek se može naručiti model koji vam je potreban te ćete ga dobiti za nekoliko dana.

Postovi iz iste kategorije: