Prodaja domena na internetu postaje sve popularnija. Danas je mnogo pojedinaca koji kupuju i prodaju domene i to koriste kao odličan način zarade ili kao poslovnu strategiju. Osnovni cilj takvih pojedinaca je da pokušaju unaprijed kupiti neku zanimljivu domenu koja bi nekome kasnije mogla biti vrlo zanimljiva i za koju očekuju da će netko biti spreman dosta platiti. 

Možda vam se to na prvu ne čini kao nešto na čemu bi se moglo zaraditi, ali to je itekako moguće. U ovom članku saznajte nešto više o ovoj sve zanimljivijoj temi.

Kako odabrati pravu cijenu za domenu

Prodaja domena na internetu nije jednostavan posao. Ako ste vi prodavač, onda morate dobro odvagati koju cijenu postaviti. Ako postavite previsoku cijenu, teško ćete pronaći kupca. A ako postavite prenisku cijenu, propuštate veliki dio zarade koju ste možda mogli ostvariti. 

različiti načini prodaje internetske domene
Domena je ime koje se koristi za identifikaciju web stranice i može biti prodana bilo kome ko ju želi kupiti. Postoje različiti načini prodaje internetske domene, uključujući direktnu prodaju i prodaju putem posrednika (brokera za domene). Ukoliko se transakcija odrađuje preko posrednika, prodavaoc u principu slijedi instrukcije posrednika.

Zato je uvijek dobro pogledati po koliko se slične domene prodaju na tržištu. Morate razmišljati o vrijednosti vaše domene, koliko ona ima potencijala za zaradu, ali i o tome koliko je zvučna, lako pamtljiva i slično. Sve to utječe na konačnu cijenu koje možete ponuditi za prodaju domene.

Kako pronaći kupce za domenu na internetu

Nakon što ste odredili cijenu prodaje internetske domene, sljedeći korak je pronaći kupca. Postoje mnoge platforme na kojima možete objaviti svoju prodaju, kao što su:

  •  GoDaddy
  •  Flippa
  •  SEDO i dr. 

Također možete probati kontaktirati i pojedince ili tvrtke za koje mislite da bi bili zainteresirani za kupnju baš vaše domene. 

U svakom slučaju, reklama nikad ne škodi pa svoju prodaju možete oglasiti i putem raznih društvenih mreža (Facebook, Instagram, LinkedIn) koja imaju jako veliki broj korisnika. Nikada ne znate gdje se krije vaš potencijalni kupac kojem će zatrebati baš ta domena koju vi prodajete.

Strpljivost u prodaji domene na internetu

Prodaja domena na internetu svakako nije nešto od čega možete očekivati brzu zaradu. Riječ je o poslu koji zahtijeva strpljenje i vrijeme jer ponekad možete proći i nekoliko mjeseci ili čak godina dok ne pronađete kupca. A ponekad neka domena koju ste kupili jednostavno se i neće prodati.

YouTube video
Kako zaraditi s prodajom internetskih domena? – Vodič korak po korak

Vrlo je važno dobro odrediti cijenu, prijaviti se na što je više mogućih platformi koje služe u te svrhe, ali se i dodatno reklamirati putem društvenih mreža ili direktno kontaktirati moguće potencijalne kupce. Tijekom tog vremena, usput možete tražiti i nove zanimljive domene koje ćete kupiti i koje će vam se možda isplatiti u  budućnosti.

Postovi iz iste kategorije: