Ako ste nabavili motocikl, zasigurno znate kako je kvalitetna moto oprema jednako važna kao i dobar motocikl za sigurnu, opuštenu i udobnu vožnju. U svoju iduću motorističku vožnju uputite se uz najkvalitetniju moto opremu, koja uključuje: 

Bitno je da svi ti dijelovi odgovaraju upravo vama i uz njih će vožnja biti još bolja i lakša. Ponuda ovih dijelova lako je dostupna u brojnim specijaliziranim trgovinama pa ne biste trebali imati problema pri pronalasku. 

Važnost moto opreme

Kvalitetna moto oprema može biti ona stavka koja će vam, u slučaju nesreće, spasiti život. Stoga prije prve vožnje svakako provjerite imate li sve što vam treba. Prije svega, tu je svima poznata kaciga, ali za sigurnu vožnju, osim nje potrebna vam je i motoristička odjeća. Moto oprema služi kako bi vas dodatno zaštitila od ozljeda pri padovima, pogotovo na mjestima koja su ranjiva u nesrećama, poput koljena, lakata i kralježnice. Uz to, moto oprema je i dodatna zaštita od hladnoće i vjetra prilikom vožnje.

Udobna vožnja motociklom

Volite li vožnju motociklom, onda sigurno znate kako pri većim brzinama, čak i ljeti na motoru može biti hladno – upravo radi toga važno je imati kvalitetnu moto opremu. Oprema poput rukavica i bubrežnog pojasa pomoći će vam zadržati toplinu i izbjeći razne bolesti. Uz to, moto oprema u obliku kožnih hlača i jakne pomoći će vam stvarajući neprobojan sloj koji neće dopustiti vjetru da vas hladi, što je pogotovo važno zimi. Osim kože, rukavice, hlače i jakna često se izrađuju i od kevlara ili najlona, radi jeftinije proizvodnje i bolje zaštite prilikom pada. Na kraju, motocikl je najbolje voziti u čizmama, što zbog topline, a što zbog izbjegavanja ozljeda.

Sigurnost pri vožnji motocikla na prvom mjestu

Najvažniji dio moto opreme je kaciga. Moto kaciga štiti glavu prilikom pada te štiti lice tijekom vožnje. Veoma je bitno odabrati kacigu koja vam pristaje veličinom te odgovara vašem stilu vožnje, no ona također mora biti i udobna za nošenje. Tražite li maksimalnu sigurnost onda su zatvorene kacige najbolja opcija, iako se na tržištu također nude i otvorene i poluotvorene kacige. 

YouTube video

Kako je ona svakako jedan od najvažnijih dijelova opreme za motocikl, važno je da uistinu posvetite posebnu pažnju kod kupnje. Glava vam u njoj ne smije “plesati”, no kaciga vas ne bi smjela ni pritiskati, već bi trebala točno odgovarati vašem opsegu glave.

Postovi iz iste kategorije: