U posljednjih nekoliko godina sve popularnija aktivnost brojnih postala je motociklizam. S obzirom na činjenicu da je vožnja motocikla vrlo opasna aktivnost, vrlo je važno da svaki motociklist bude zaštićen na adekvatan način. Osim kupnje motociklističke kacige kao jedne od najvažnijih dijelova motociklističke opreme, vrlo je važno posjedovati i adekvatnu motorističku jaknu koja će zaštititi druge dijelove tijela. 

Tako one prvenstveno služe kako bi vožnja motociklom bila ugodna i udobna, odnosno kako motociklistu ne bi bilo hladno, a ujedno i da zaštiti njegove ruke te leđa.

Zaštita od vremenskih uvjeta pri vožnji motocikla

Kao što je ranije rečeno, motorističke jakne prvenstveno služe kako bi motociklista zaštitile od utjecaja loših vremenskih uvjeta. U tom smislu one štite ruke i leđa motociklista od vjetra i kiše, odnosno zadržavaju toplinu tijela i ne dopuštaju ulazak vjetra. 

Motorističke jakne prvenstveno služe kako bi motociklista zaštitile od utjecaja loših vremenskih uvjeta.
Motoristička jakna će zaštititi ruke i leđa motociklista od vjetra i kiše, odnosno zadržava toplinu tijela i ne dopušta ulazak vjetra. 

Zaštita od vjetra posljedično štiti i od razbolijevanja motociklista. Sve ovo i mnogo više vrlo je važno prilikom kupnje najbolje motorističke jakne.

Ključni parametri za izbor idealne motorističke jakne

Kao i kod kupnje bilo kojeg drugog odjevnog predmeta i kod kupnje motorističke jakne vrlo je važno da se izabere idealna veličina. Naime, odaberete li onu koja vam je prevelika, ona će tada vrlo lako propuštati vjetar i kišu pa ćete tako biti vrlo izloženi negativnim vremenskim uvjetima, što posljedično može dovesti do razbolijevanja. 

Koju vrstu motociklističke jakne trebate kupiti?

Ako pak kupite premaleni model, tada vaši dijelovi tijela neće biti adekvatno pokriveni, što nije dobro ni u slučaju loših vremenskih uvjeta, ali ni u slučaju padova. Osim toga i preveliki i premaleni model uzrokovat će izraziti neudobnost prilikom vožnje.

Birajte moto opremu prema svojim potrebama

Osim što motorističke jakne moraju biti idealne veličine, vrlo je važno da se prilikom njihove kupnje poštuju i druga pravila, poput toga kakav je način vaše vožnje te koliku razinu zaštite želite postići. Kada govorimo o tim parametrima, vrlo važne su iduće činjenice:

  • Motoristička jakna mora prekrivati ruke i donji dio leđa, bez obzira na način kojim vozite
  • Motoristička jakna mora imati postavu na svim ključnim mjestima kako bi vas zaštitila prilikom padova

Tek kada ona zadovoljava sve navedene parametre, možete smatrati da ste izabrali idealan model koji vas nikada neće iznevjeriti i koji će biti vaš vječni suputnik u dugim vožnjama. Izbora u trgovinama s moto opremom ne nedostaje pa ne biste trebali imati problema s odabirom.

Postovi iz iste kategorije: