Tetovaža je oblik umjetnosti koji uvijek možete nositi sa sobom. Ipak, kako se tetovaža nalazi na živom tijelu koje se stalno mijenja i izlaže raznim elementima i situacijama, tetovaže je važno njegovati primjereno, kako bi što dulje izgledale lijepo, jasno i zdravo.

Danas na tržištu postoje posebne kreme za njegu tetovaže kako bi taj cijeli proces bio puno jednostavniji. Uz to, potrebno je pridržavati se i preporuka onoga tko vas je tetovirao i ne biste trebali imati nikakvih problema.

Njega nove tetovaže

Kada se radi o novoj tetovaži, onda je korištenje krema za njegu tetovaže od najveće važnosti. Tetovaža je površinska rana koju treba dobro njegovati kako bi pravilno zarasla jer samo će tako na duže staze izgledati očuvano. Stoga za nove tetovaže pri ruci uvijek imajte kreme za njegu tetovaže koje imaju protuupalno djelovanje i mogu nahraniti kožu. 

Krema za njegu tetovaže

Najbolje se držati uputa koje vam daje tattoo umjetnik, no generalno se preporuča izbjegavanje onih koje su na bazi petroleja, jer one mogu uzrokovati blijeđenje na koži. Imajte na umu kako zarastanje kože može trajati i do 6 tjedana (ili čak duže), ovisno o tome gdje je i kakav ukras na tijelu, pa njegu treba planirati dugoročno.

Zaštita od sunca

Kremu za njegu tetovaže također je važno birati i prema sezoni jer one koje ćete koristiti ljeti moraju imati visoki faktor zaštite od UV zračenja. UV zračenje može štetiti koži i uzrokovati njeno razlijevanje, izbljeđivanje, a u nekim situacijama i poprimanje zelenkaste boje.

YouTube video

Jednom kada se to dogodi, jedini način za popravak tetovaže je ponovni posjet tattoo majstoru, pa je preporučljivo dobro štititi tetovažu i kremama za sunčanje koje imaju visoki SPF.

Zdrava koža i nakon tetoviranja

Na kraju, kožu na kojoj se nalazi tetovaža važno je održavati kako bi ona izgledala što ljepše. Prije svega, imate li suhu kožu, imajte na umu kako će ona uvijek ljepše izgledati ako je vaša koža pravilno:

  •  nahranjena
  •  hidratizirana

Uz to, dobro je koristiti kreme za njegu tetovaže koje imaju protuupalno djelovanje, pogotovo ako ste tetovirani na dijelovima kože koji su skloni prištićima, s obzirom da oni mogu negativno utjecati na cjelokupni izgled. Tetovaža će ipak najbolje izgledati na koži koja izgleda lijepo, pa se stoga potrudite da vaša koža dobiva sve što joj je potrebno kako bi izgledala lijepo, jasno i puna boje.

Postovi iz iste kategorije: