Kupnja perike za kosu u posljednjih je nekoliko godina postala sve prihvaćenija, pogotovo otkada su u trendu lude i neprirodne boje kose.  Bilo da želite promijeniti boju ili frizuru, perike su odlična ideja da u potpunosti izmijenite svoj izgled i isprobate nešto novo za sebe.

Možete ih kupiti u brojnim lokalnim trgovinama koje su se za njih specijalizirale, ali mnogi se sve češće odlučuju i za kupnju putem web trgovina kojih je također sve više.

Svaki dan nova frizura

Za razliku od ekstenzija, koje vam omogućuju da nadogradite frizuru koju trenutno imate, kupnja perike za kosu daje vam mogućnost da u potpunosti promijenite sve oko vlastite frizure. 

Kupnja perike za kosu daje vam mogućnost da u potpunosti promijenite sve oko vlastite frizure

Kupnja perike za kosu omogućuje vam da odaberete sve aspekte oko nove frizure, bez obzira na to kakva je frizura koju trenutno imate. Uz to, perika omogućuje da poštedite svoju kosu štete i napora koji bi se mogao dogoditi prilikom bojenja ili dugotrajnog nošenja ekstenzija, pa njezina kupnja više nije nešto što se čuva samo za maškare.

Veličina i mogućnosti perika

Želite li kupiti periku za kosu koja izgleda potpuno prirodno, važno je da odaberete pravi tip i veličinu. Tu je također bitno i koliko kose skrivate ispod nje, ali i koja je veličina vaše glave. Većina perika ima omogućeno prilagođavanje veličine, kako biste bili sigurni da ona sigurno stoji na vašoj glavi, a preporučuje se dodatno ju učvrstiti i na čelu, posebnim ljepilom.

YouTube video

Kod kupnje perike za kosu također je važno razmisliti kako ćete ju nositi. Većina ih je pletena u čipku i namještena tako da nema vidljiv razdjeljak ili pak ima samo jedan razdjeljak koji ne možete premještati. Ali, skuplje perike za kosu pletene su tako da čipka nije vidljiva, pa sami možete birati kako ćete ju nositi.

Prilagodite periku sebi

Kupnja perike za kosu također može biti i poprilično frustrirajuće iskustvo. Prije svega, razlog tomu je što su sve perike rađene prema nekim općenitim dimenzijama, što znači da ne moraju odgovarati vašem obliku i veličini lica. Upravo radi toga veoma je važno nakon kupnje biti spreman neko vrijeme provesti i u uređenju perike, bilo da se radi o:

  •  skraćivanju šiški
  •  uobličenju kose oko lica
  •  potpunoj promjeni frizure perike

Stoga, kada kupite periku, to je također odlična prilika da probudite frizera u sebi i poigrate se škarama.

Postovi iz iste kategorije: