Duga i bujna kosa san je mnogih žena. Ipak, bilo zbog održavanja ili manjka strpljenja dok kosa raste, mnoge žene ne mogu ju imati. Upravo radi toga, ekstenzije kose odlično su rješenje, koje može biti privremeno ili trajno te vam u kratkom roku može omogućiti da svoju kosu produžite koliko god želite.

Stoga, pogledajte što se sve nudi danas na tržištu te odaberite ono što će vašu kosu učiniti onakvom kakvu ste oduvijek priželjkivali.

Birajte frizuru svaki dan

Ako se ne možete odlučiti želite li dugu ili kratku kosu, onda su ekstenzije kose na češljiće odlično rješenje za vas. Ekstenzije kose mogu se nabaviti u nekoliko veličina:

  • od samo jednog pramena na jednom češljiću 
  • do onih na tri ili više češljića koji se najčešće stavljaju na potiljak

One se mogu skinuti i staviti prema želji, pa svaki dan možete birati želite li dugu kosu ili ne!

Pročitajte i sljedeći članak: Odlična njega uz balzame i maske za kosu

Trajnije rješenje za dugu kosu

Trajne ekstenzije kose odlično su rješenje imate li pouzdanog i iskusnog frizera koji ih može postaviti. One se lijepe, najčešće keratinskim ljepilom, u pramenove kose gotovo kod tjemena te ih je svakih nekoliko mjeseci ponovno potrebno postaviti, jer se rastom kose spuštaju niz pramen. Ako se postavljaju i održavaju pravilno, neće oštetiti kosu, a omogućit će vam da uživate u lijepoj, bujnoj i dugoj kosi.

Možete koristiti i periku. Kupnja perike za kosu daje vam mogućnost da u potpunosti promijenite sve oko vlastite frizure.

YouTube video

Pravilno održavanje kose

Bez obzira radi li se o trajnim ili privremenim ekstenzijama za kosu, o njima je važno pravilno voditi brigu. Trajne ekstenzije za kosu moraju se pažljivo raščešljavati svaki dan, a za pranje je potrebno koristiti nježne šampone. Uz to, preporuča se spavati na satenskim ili svilenim jastučnicama, jer one smanjuju mogućnost od zapetljavanja kose tijekom noći.

Prirodne ili umjetne vlasi

Kada birate ekstenzije kose, važno je provjeriti od kojega su one materijala. Ekstenzije kose od prirodnih vlasi mogu se održavati poput normalne kose, dok one od umjetnih materijala često treba pažljivije održavati. Uz to, treba provjeriti jesu li one koje ste odabrali otporne na visoke temperature, pogotovo radi li se o umjetnim vlasima. 

Modeli od prirodnih vlasi lakše će se uklopiti u vašu prirodnu kosu, jer neće biti previše sjajni, dok one od umjetnih vlasi često mogu biti otpornije, pa će duže izgledati kao nove, o čemu je važno voditi računa.

Postovi iz iste kategorije: