Iako živimo u digitalnom vremenu u kojem se sve više stvari obavlja preko računala i tableta, još uvijek je velika potreba za papirnom konfekcijom i uredskim materijalom. Neki se zadaci i dalje nužno obavljaju uz pomoć papira i olovke, a u krajnjem slučaju sve ono digitalno napravljeno, najčešće se ipak mora ispisati na papiru. 

Upravo zato, uredski materijal je i dalje neophodan za obradu i izvršavanje svih uredskih zadataka. Osim toga, dobar uredski materijal dokazano povećava produktivnost kod zaposlenika pa je nužno odabrati dobar uredski materijal.

Brojne dodaci koji se koriste u uredu

Suprotno mišljenjima, uobičajeni uredski materijal ne podrazumijeva samo papirnu konfekciju i pomagala poput olovki, selotejpa, markera, spajalica, klamerica, škara, fascikli, registratora, već i namještaj te tehnologiju bez kojih nijedan ured ne može raditi. Prvenstveno tu je riječ o radnom stolu i udobnoj radnoj uredskoj stolici te ormarima za pohranu i skladištenje sve potrebne dokumentacije.

Uredski materijal bez kojeg nije moguće obaviti nijedan uredski posao
Uredski materijal: škare, olovke, kalkulator, …

Također, osim toga, u uredski materijal ubrajamo i dodatne stolce za klijente, rasvjetna tijela, tehnološki pribor poput računala, printera, fotokopirnog aparata, skenera, faksa i slično, ali i stvari poput koša za smeće i pribora za prvu pomoć. Osim kvalitete uredskog materijala, vrlo je važno da on bude funkcionalan, ali i da ne bude prevelik, da ne zatrpava prostor ureda. Važno je da ured bude funkcionalan, čist, uredan i organiziran kako bi produktivnost zaposlenika bila još veća, a radna atmosfera još bolja.

Još neke sitnice koje su potrebne u većini ureda

Osim gore navedenog, u obavezan uredski materijal bez kojeg nije moguće obaviti nijedan uredski posao, niti je moguća produktivnost djelatnika su svakako:

  • omotnice- unatoč digitalizaciji velik dio dokumentacije i dalje se mora slati klasičnom poštom; ujedno služe i za pohranu
  • USB stick- zbog digitalizacije sadržaja, projekata i dokumentacije došlo je do potrebe za dodatnim pohranjivanjem kopija svih materijala
  • posjetnice- obavezan dio uredskog materijala bez kojih je današnje poslovanje gotovo nezamislivo

Jednim klikom do uredskog materijala

Nabava uredskog materijala nikada nije bila jednostavnija nego danas kada postoji velik broj web trgovina ili fizičkih trgovina koje imaju raznovrsni uredski materijal i veliki izbor proizvoda. Web trgovine ga često nude po povoljnim cijenama (popust se ostvaruje na količinu) i s dostavom (većinom je besplatna kod većih narudžbi).

YouTube video
Video: 10 japanskih uredskih materiala za koje niste znali da su vam potrebne

Istraživanja i iskustva korisnika pokazala su kako je u današnje vrijeme online nabava uredskog materijala puno povoljnija od kupnje uredskog materijala u knjižarama ili papirnicama, a ujedno i uvelike štedi vrijeme.

Otvorite firmu u Sloveniji

Želite otvoriti firmu u Sloveniji? Onda si pročitajte članak na tu temu sa naslovom Početne pripreme za otvaranje firme u Sloveniji.

Postovi iz iste kategorije: