LED žarulje već se dugi niz godina koriste u kućanstvima. Do prije nekoliko godina nisu bile toliko popularne, ali zabranom proizvodnje žarulja sa žarnom niti u brojnim zemljama postale su sve popularnije. A taj trend se proširio i na auto industriju. Tako danas brojni noviji automobili već dolaze s ugrađenim LED žaruljama koje su se pokazale kao odlična opcija.

Dostupne su u više različitih izvedbi, a ovisno o modelu automobila potrebno je odabrati odgovarajuću. Na jako mnogo automobila pristaju upravo H4 LED žarulje za auto.

H4 LED žarulje za auto osiguravaju brojne prednosti u odnosu na klasične žarulje
H4 LED žarulje za auto

Brojne prednosti LED tehnologije

LED tehnologija je definitivno tehnologija budućnosti. A to su već odavno shvatili i proizvođači automobila. Ugrađene H4 LED žarulje za auto osiguravaju brojne prednosti u odnosu na klasične žarulje koje su uglavnom prisutne na starijim modelima automobila. A najznačajnije prednosti su:

  • Dugotrajnost
  • Puno bolji i jači snop svjetlosti
  • Dugoročna ušteda

Sve te prednosti poznate su i iz uporabe u kućanstvima, a sada su samo primijenjene na auto industriju. Ako ih već nemate ugrađene kao dio serijske opreme, automobilske H4 LED žarulje možete ugraditi i naknadno.

Viša razina sigurnosti na cesti

Iako neki vozači smatraju da H4 LED žarulje za auto služe samo kao estetski dodatak, one su ipak puno više od toga, odnosno itekako utječu na sigurnost. One imaju puno širi snop svjetlosti pa ćete pri vožnji vidjeti dalje, ali i puno bolje ćete vidjeti s lijeve i desne strane automobila. To je itekako dobro za vožnju po mraku ili za vožnju u lošim vremenskim uvjetima, primjerice kod obilne kiše i snijega.

YouTube video
LED tehnologija kod auto sijalica

Osim toga, H4 LED auto žarulje će omogućiti i drugim vozačima da vas puno brže primijete na daljinu što je također još jedan dodatan aspekt sigurnosti.

Kupnja LED žarulja za auto za dugotrajnu uštedu

Kupnja H4 LED žarulja za auto će vam se financijski svakako dugoročno isplatiti. Klasične auto žarulje nemaju vrlo dugačak vijek trajanja i ovisno o tome koliko se često vozite, morat ćete ih nešto češće mijenjati. S druge pak strane, LED H4 žarulje za auto imaju iznimno dugačak vijek trajanja te ćete ih morati mijenjati puno rjeđe od onih klasičnih.

Iako su u startu nešto skuplje od onih klasičnih kakve se još uvijek ugrađuju u dosta automobila, dugoročno ćete ipak uštedjeti jer ih nećete morati mijenjati toliko često.

Kvalitetna automobilska svjetla za više sigurnosti u vožnji pomoći će vam u brojnim situacijama. Više u članku …

Postovi iz iste kategorije: