Pitate li vozače automobila što sve smatraju važnim za sigurnost u vožnji, vjerojatno ćete dobiti slične odgovore, poput kočnica, različitih modernih sustava za kontrolu vozila i slično. Ipak, malo koji vozač će se sjetiti rasvjete. Ipak, automobilska svjetla su itekako važna da biste bili sigurniji pri vožnji. Dobra prednja svjetla za auto pomoći će vam u brojnim situacijama, a i stražnja su također važna kako bi vas auti straga uočavali sa što veće udaljenosti.

Danas postoje razne vrste, a LED rasvjeta u automobilskoj industriji je dosta promijenila razmišljanje vozača i sve više je onih koji ugrađuju LED žarulje u auto.

Zašto su važna automobilska svjetla

Automobilska svjetla su važna ponajviše zbog dvije stvari:

  • Bolja osvijetljenost ceste 
  • Drugi automobili će vas moći uočiti na cesti

Naravno, ako želite da te dvije stvari budu što bolje, tada morate uložiti u kvalitetne automobilske farove.

Danas postoje razne vrste, a do prije nekoliko godina su se u većinu vozila ugrađivale halogene auto žarulje. Ipak, one se nisu pokazale toliko učinkovite.

Danas prednjači LED rasvjeta na automobilima i dostupne su razne LED žarulje, kao što su:

  • H4
  • H7
  • H1 itd.

Ovisno o modelu auta, potrebno je kupiti odgovarajući model LED žarulje.

Najvažnija su prednja svjetla za auto

Iako se nalaze i sprijeda i straga, možemo reći da su prednja svjetla za auto ipak najvažnija. Ona vam omogućuju da vidite cestu ispred sebe, ali i više od toga. Ako je riječ o kvalitetnim modelima, tada ćete dobro vidjeti i s lijeve i desne strane auta. To je iznimno bitno za vožnju noću ili pri lošim vremenskim uvjetima kada je teško vidjeti i rubove ceste.

Dobra prednja automobilska svjetla
Dobra prednja automobilska svjetla pomoći će vam u brojnim situacijama, a i stražnja su također važna kako bi vas auti straga uočavali sa što veće udaljenosti.

Isto tako, ako prednja svjetla za auto daju veliki snop svjetlosti, vozila koja vam dolaze u susret će vas vidjeti izdaleka, što je još jedan dodatni plus za veću sigurnost.

Zamjena žarulja na autu

Ako imate neki stariji model auta koji nema ugrađene LED žarulje, možete se odlučiti na njihovu ugradnju. Potrebno je samo paziti da se kupi odgovarajući model jer ako kupite pogrešan, nećete ga moći ugraditi.

Kako zamijeniti žarulju prednjih automobilskih svjetla (savjeti i trikovi)

Ako niste sigurni što radite, najbolje je posjetiti nekog autoelektričara koji vam može odraditi taj posao od početka do kraja. On će znati točno koje žarulje vam trebaju za vaša automobilska svjetla kako bi sve ispravno radilo, a na kraju vam ih može i ugraditi.

Postovi iz iste kategorije: