Dnevni boravak dio je doma u kojemu provodimo većinu slobodnog vremena kod kuće. Upravo radi toga, njegovo uređenje veoma je važno za cjelokupni ugođaj doma. Jedan od najvažnijih komada namještaja u dnevnom boravku svakako je regal, koji boravak može podignuti na novu razinu.

Stoga biste pri kupnji namještaja za dnevni boravak najveću pažnju trebali posvetiti upravo kupnji baš tog glavnog komada namještaja.

Organizacija stvari prije svega

Regali za dnevni boravak trebali bi prije svega služiti za organizaciju u prostoru, pa stoga kod odabira provjerite koje sve opcije nude. Klasični regali za dnevni boravak koji nude raznolike opcije za organizaciju najbolja su opcija – ladice, police i ormarići omogućit će da sve svoje stvari organizirate na najefikasniji način, ali mogu pomoći i u tome da dekorirate prostor dnevnog boravka. 

Ako ste ljubitelj alkohola, pametno je potražiti modele koji u sebi imaju bife, a volite li izložiti slike, figurice i ostale sitnice, onda su regali za dnevni boravak s mnoštvom otvorenih polica odlična ideja za vas.

Pazite na dimenzije namještaja

Regal za dnevni boravak mora se dobro uklopiti u prostor u kojemu se nalazi, pa stoga kod odabira svakako dobro provjerite dimenzije. Najbolje je da mjerenje obavite prije no što se zaputite u kupovinu. Provjerite koje su minimalne i maksimalne dimenzije u kojima se ovaj komad namještaja mora nalaziti. 

YouTube video

Osim širine i dužine provjerite također i visinu, pogotovo ako imate prostor specifičnog oblika, poput potkrovlja. Uzmite u obzir i dimenzije svih dodataka koje planirate staviti u njega, poput:

  •  radija
  •  zelevizora
  •  DVD reproduktora
  •  igraće konzole itd.

Sve to kako biste bili sigurni da će za sve njih biti mjesta u odabranom regalu za dnevni boravak.

Obratite pozornost na materijale izrade

Na kraju, još je jedna bitna informacija kod kupnje regala za dnevni boravak i materijal od kojeg je napravljen, odnosno njegove boje, teksture i uzorci. Općenito se preporuča za veće komade namještaja kao što je ovaj izbjegavati potpunu uniformiranost. Umjesto jednog materijala, boje i uzorka, potražite modele koji na sebi nude nekoliko različitih opcija. Potražite i kombinacije sa staklom. Ostakljeni ormarići odlična su opcija za izlaganje dekoracija, koja ne traži puno održavanja jer unutar ormarića neće padati prašina. Različiti materijali pomoći će razbiti jednoličnost regala za dnevni boravak i razbiti veliku jedinicu na nekoliko manjih dijelova. 

Postovi iz iste kategorije: