Božićni ukrasi zasigurno su najprepoznatljiviji znak Božića i njihova prisutnost u našim domovima i na radnim mjestima stvara poseban blagdanski ugođaj koji se teško može usporediti s nekim drugim periodom u godini. Božić u ljudima budi najtoplije osjećaje i stvara zajedništvo koje se ne može raskinuti pa je i jako važan obiteljski blagdan. Upravo je kićenje doma i jelke božićnim ukrasima neizostavni dio obiteljske tradicije i dragocjena uspomena za cijeli život.

Postoje razni ukrasi za Božić

Svaki je božićni ukras poseban i jedinstven, stvoren da vaš dom učini svečanijim i toplijim. Ne postoji božićni ukras koji ne pristaje u dom ili koji se ne smije koristiti, samo je važno uskladiti ih da stvaraju jedinstvenu božićnu sliku.

Božićni ukrasi na božićnom drvcu
Božićni ukrasi su dio božićnog folklora

Svaki je dom uređen u određenom stilu, klasičnom ili modernom, ali u svaki pristaju svi božićni ukrasi, bez obzira na njihov stil. Stoga je na vama samo da izaberete svoje najdraže božićne ukrase i učinite svoj dom malim božićnim rajem.

Izmamite osmijeh na licima svojih najmlađih

Djeca su najveći ljubitelji blagdana, a među njima im je najdraži Božić. Iako su božićni pokloni djeci vrlo dragi postoji još nešto što će najmlađim članovima obitelji izmamiti osmijeh na njihova lica, a to su božićni ukrasi.

YouTube video
Video: 10 nevjerojatnih DIY ideja za božićne ukrase koje će vašu djecu učiniti sretnom

Djeca jako vole božićne ukrase i uređivanje doma u božićnom ugođaju. Danas je u ponudi velik izbor ukrasa koji su baš namijenjeni djeci. Djeca vole ukrase poput:

  • snjegovića
  • djeda Božićnjaka
  • Orašara
  • snježnih kugli
  • šarenih lampica 
  • i slično

Drvce će obožavati ukrašavati ukrasima u obliku lizalica, ptičica i leptirića, omiljenih likova iz crtića, šarenim staklenim kuglicama i još mnogo toga. Osim toga, kod djece nema granice i oni će jelku ukrasiti na potpuno novi i veseliji način.

Djeca osobito uživaju u ukrašavanju dvorišta svjetlećim vanjskim božićnim ukrasima jer ti ukrasi stvaraju svečani ugođaj i čine okućnicu veselijom. Snjegovići koji svijetle i drveće ukrašeno žaruljama donijet će pravo veselje u vaš dom.

Najomiljeniji božićni ukras – kuglice sa stilom

Staklene kuglice su samo jedan mali dio božićnih ukrasa, ali su među najomiljenijima u cijelome svijetu. Girlande, žaruljice, božićni stolnjaci, zvonca, jaslice – svi su ovi božićni ukrasi dio božićnog folklora, ali kuglice su uvijek najzanimljivija dekoracija.

Staklene ili plastične kuglice izrađuju se u bezbroj boja i nijansa, s mnoštvom različitih motiva te čine naše jelke tako privlačnima. Osim kuglica, možete birati i razne druge oblike poput:

  • srca
  • zvijezda
  • vrlo su popularni i ukrasi izrađeni od drva ili slame

Možete birati i između raznih figurica poput snjegovića, anđela, orašara ili sovica kako bi oživjeli vaše božićno drvce. 

Postovi iz iste kategorije: