Do prije nekoliko godina, kao vlasnik web stranica, razmišljali ste o tome da ih smjestite na neki server kako bi im korisnici mogli pristupiti. Server je zapravo bilo računalo smješteno negdje u nekoj tvrtki i tamo su se za njega brinuli zaposlenici te tvrtke. Iako je to tada bilo odlično rješenje, ipak je imalo određene nedostatke. Primjerice, krah tog računala doveo bi do nemogućnosti otvaranja web stranica. 

Tehnologija je napredovala i danas nam se nude brojne usluge u cloudu, odnosno oblaku. Takav pristup je puno bolji zbog više stvari, a cloud hosting je samo još jedna od takvih usluga.

Iskoristite prednosti infrastrukture u oblaku

Cloud hosting internetskih stranica samo je još jedna u nizu usluga koje se nude u oblaku. U ovom slučaju vi zapravo zakupljujete određenu informatičku infrastrukturu. Dostupno je u različitim oblicima, a mnogima se najbolje pokazalo iznajmljivanje virtualnog servera. Njega će vas dizajnirati pružatelj te usluge na temelju vaših potreba. To je najbolje rješenje zato što ćete dobiti server koji je najbolje prilagođen vama i vašim potrebama, a ujedno će se i na temelju toga formirati cijena koji ćete za to plaćati.

Cloud hosting internetskih stranica
Cloud hosting internetskih stranica samo je još jedna u nizu usluga koje se nude u oblaku.

Odaberite unaprijed potrebne kompomente servera

Kada odlučiti ugovoriti cloud hosting, većina pružatelja usluga ponudit će vam unaprijed pripremeljene pakete. Oni su razlikuju prema komponentama od kojih se sastoje serveri, kao npr. 

  • Vrsta i broj procesora
  • Radna memorija
  • Veličina podatkovnog prostora i dr.

Zbog toga je važno da prije ugovaranja dobro razmislite što vam je potrebno i prema tome odaberete najoptimalniji paket. Tako možete biti sigurni da ćete dobiti najbolju moguću cijenu upravo za one usluge koje planirate koristiti. 

Prednosti cloud hostinga

Postoje brojne prednosti cloud hostinga u odnosu na klasičan web hosting. Neke od njih su:

  • Bolja pouzdanost
  • Više sigurnosti
  • Izolirano okruženje
  • Podaci spremljeni na više lokacija za slučaj da dođe do kvara servera
  • Visoka produktivnost zbog jednostavnijeg održavanja

Naravno, postoji još niz drugih prednosti zbog čega je cloud hosting danas jedan od sve popularnijih vrsta za smještaj web stranica. Nudi ga sve više i više tvrtki, a s obzirom da je i tvrtkama koje ga nude to bolje rješenje od klasičnog, čekamo dan kada će ovo postati glavni oblik i kada će potpuno istisnuti klasičan hosting internetskih stranica. Ipak, dok se to ne dogodi, još uvijek možete birati između tog starog, klasičnog i novog, naprednijeg načina smještaja web stranica.

Postovi iz iste kategorije: