Smještaj web stranica na nekom serveru naziva se hosting. Riječ je o usluzi koju nude brojne tvrtke. Nekada se broj takvih tvrtki mogao nabrojati na prste jedne ruke, no tijekom godina, sve se više tvrtki uključilo u ovu tržišnu utakmicu. A razlog za to je vrlo jednostavan. Sve je više korisnika koji žele svijetu pokazati svoje web stranice, bilo da su ih sami izradili ili je to napravio netko drugi za njih.

Postoje različite vrste hostinga za koje se možete odlučiti, ali koji je najbolje za vas? Tražite li neko optimalno rješenje, onda je to svakako VPS hosting, koji nudi najbolje od najjeftinijeg i najskupljeg hostinga, po zadovoljavajućoj cijeni.

Prednosti VPS hostinga
Prednosti VPS hostinga u odnosu na dijeljeni ima mnogo.

Osnovne značajke VPS hostinga

VPS hosting web stranica nudi vam mogućnost administracije jednog dijela određenog servera. Mnogi zbog toga ovu uslugu smještaja web stranica nazivaju VPS server. Na prvi pogled, mogli biste ovu vrstu usporediti s dijeljenim hostingom. No, kod dijeljenog hostinga, ujedno i najjeftinije vrste, imate ograničenu kontrolu nad tom uslugom, ali i IP adresu koja se dijeli sa svim računima na serveru. Također, resursi servera su ograničeni na korisnički račun. 

Prednosti VPS hostinga u odnosu na dijeljeni ima mnogo. Neke od njih su:

  • Javna IP adresa samo za vas
  • Mogućnost odabira operacijskog sustava
  • Potpuna kontrola svih dijelova usluga
  • Mogućnost instalacije vlastitih aplikacija
  • Korištenje zakupljenih resursa VPS servera
YouTube video

Odlično rješenje za web trgovinu

Ako imate web trgovinu, nemojte niti pomišljati na ništa manje od VPS hostinga. Naime, u takvim situacijama, želite imati potpunu kontrolu nad svim aspektima, s obzirom da se radi o transakcijama. VPS server će vam pružiti sigurno okružje koje se lako administrira te u svakom trenutku imate mogućnost pregledavanja cijelog prometa koji se odvija između njega i korisnika. A također, imate i mogućnost brzo reagirati u slučaju da dođe do određenih problema. Web hosting Hrvatska je najbolje rješenje za korisnike koji se svojim web stranicama žele predstaviti domaćoj publici.

Podrška tvrtki za ugovaranje hostinga

Određene tvrtke koje nude ugovaranje VPS hostinga ili neke druge vrste, ponudit će vam ih u više različitih paketa. Ti paketi se uglavnom razlikuju po broju dodatnih usluga koje sadrže. Zato je prije ugovaranja dobro razmisliti što vam sve treba kako biste pronašli najoptimalniji paket.

No, osim toga, postoje i paketi koji uključuju i svu podršku tvrtke koja ih nudi. Tako se oni mogu pobrinuti za inicijalno podešavanje, postavljanje web stranica na web i kasnije održavanje. To je odlična pomoć za one koji nemaju dovoljno iskustva da sav proces obave samostalno.

Postovi iz iste kategorije: