Odlučili ste svoju tvrtku predstaviti svijetu. Postoje razni načini kako se možete reklamirati, no jedan od boljih je svakako internetsko oglašavanje. Internet kao medij danas je dostupan ljudima diljem svijeta, stoga će vaša reklama doprijeti vrlo brzo do mnogih potencijalnih klijenata.

Jedan od najboljih načina za prezentaciju je putem web stranice. Napravite je i reklamirajte. A kako bi to sve funkcioniralo, dvije usluge će vam biti od velike pomoći:

Domena je ono što će korisnici upisivati u svoj internetski preglednik da dođu do vaše stranice, a usluga web hostinga je smještaj stranica na nekom poslužitelju.

Odaberite prikladan smještaj svojih web stranica

Hosting web stranice je vrlo bitna stavka i nemojte to zanemariti. Prikladan odabir ove usluge osigurat će da vaša web stranica u svako doba bude dostupna te da joj bilo tko može pristupiti u bilo koje vrijeme. A ujedno, najprikladniji odabir će za vas biti i ekonomski najprihvatljiviji. Dvije najpopularnije vrste hostinga su: 

  • dijeljeni
  • VPS

Prva varijanta osigurat će vam diskovni prostor na nekom poslužitelju. Naziv je takav zbog toga što se diskovni prostor na tom poslužitelju dijelu između mnoštva korisnika, a samim time i njegovi resursi. Upravo zbog toga je to i najjeftinija vrsta hostinga internetskih stranica.

VPS hosting

S druge strane, VPS hosting web stranice je puno bolja opcija jer vam omogućava dobivanje virtualnog dijela nekog poslužitelja, što ima brojne prednosti. Glavna prednost je u tome da nimalo niste ovisni o drugim korisnicima. A osim toga, imate i određene mogućnosti prilagodbe tog svog virtualnog dijela, u obliku instalacije određenog softvera i slično.

Čitajte i sljedeći članak: Cloud hosting kao nova generacija usluga

Cloud hosting internetskih stranica samo je još jedna u nizu usluga koje se nude u oblaku. U ovom slučaju vi zapravo zakupljujete određenu informatičku infrastrukturu.

Mnogima je ovo optimalna vrsta smještaja web stranica te se mnogi odlučuju upravo za ovu vrstu usluge. 

YouTube video

Namjenski poslužitelj za smještaj web stranica

Za one koji traže najbolje moguće rješenje, s najvišom razinom personalizacije, mnoge tvrtke nude poslužitelj u zakup. On omogućava potpunu prilagodbu jer kao što mu i naziv kaže, namijenjen je samo vama. To znači da na njega možete postavljati što god vam je potrebno, namještati sve postavke točno onako kako vama odgovara. Zbog toga je ova vrsta web hostinga najskuplja.

No, imajte na umu da za njegovu administraciju morate ipak imati nešto veće informatičko znanje, ili njegovu administraciju prepustite nekoj stručnoj osobi.

Postovi iz iste kategorije: