Zubi su jedan od najvažnijih dijelova tijela, jer osim što su od presudne važnosti kod žvakanja hrane, nalaze se na najvidljivijem dijelu tijela. U slučaju gubitka zuba, veoma je važno što prije nadoknaditi izgubljeni zub, kako ostali zubi ne bi trpjeli preveliko opterećenje ili se iskrivili zbog praznine. Zubni implantati su najbolji način za nadomjestak izgubljenih zuba i biokompatibilni su materijal s našim tijelom.

Kroz tekst ćemo vas upoznati s prednostima koje implantati imaju u odnosu na neke druge metode zamjene zuba te raznim drugim stvarima vezanim uz njih. Nastavite čitati tekst i saznajte sve o njima.

Gubitak zuba može biti veoma neugodan

Osim što će gubitak zuba prouzročiti bol, on može biti veoma neugodan udarac za samopouzdanje. Budući da se usta otvaraju tijekom pričanja, našim sugovornicima će biti jasno vidljivo da nam nedostaje zub. Do gubitka zuba može doći zbog sljedećih razloga:

  • Nezgodno napuknuće zuba i nemogućnost spašavanja
  • Nesreća
  • Bolest parodonta (parodontitis)
  • Dugogodišnji karijes na zubu

Zubni implantati su najbolje rješenje za nadomjestak izgubljenog zuba, a osim što će vam se vratit pouzdanje, u usnu šupljinu ćete uvest red i ostali zubi više neće patiti zbog nedostatka.

Zubni implantati
Zubni implantati su najbolje rješenje za nadomjestak izgubljenog zuba

Što su zubni implantati?

Zubni implantati postavljaju se u čeljusnu kost i tako imitiraju zdrav zub. Oni silu žvakanja prenose direktno na nju, kao što bi i zdravi zub. To su čelični vijci koji se kirurškim zahvatom postavljaju u kost, a na njih se namontira zubna krunica.

Prednosti zubnih implantata

Postoji nekoliko rješenja za nadomjestak zuba, no zubni implantati su najbolje. Oni će vam vratiti osjećaj kao da imate normalan zub i dugoročno su rješenje. Prednosti zubnih implantata su sljedeće:

  • Dugoročno su i najkvalitetnije rješenje za zamjenu izgubljenog zuba
  • Doprinose očuvanju zdravih zubiju i za razliku od mosta njihovim postavljanjem se ne uništavaju susjedni zubi
  • Čuvaju čeljusnu kost

Kada se koriste zubni implantati?

Postoji nekoliko načina na koje se mogu koristiti zubni implantati:

  • Za nadomjestak jednog zuba
  • Za nadomjestak više zubi
  • Za nadomjestak svih zubi

Ovisno o tome koliko zubiju vam fali, ovisi koje rješenje je idealno za vas. Za jedan zub se postavlja jedan implantat na koji se montira krunica, dok se kod nedostatka više zubi postavlja više implantata i na njih ide proteza. Postoje i All On 4 ili All On 6 metode postavljanja, koje mijenjaju sve zube na donjoj ili gornjoj čeljusti, a na 4 ili 6 vijka se postavlja cijela proteza.

Postovi iz iste kategorije: