Trudnoća je mnogim mladim ženama jedna od prvih stvari koje očekuju nakon što upoznaju ljubav svog života. No, vjerojatno ste puno puta čuli priče kako se parovima koji ne planiraju trudnoću vrlo brzo upravo to dogodi. Ili baš suprotno, parovi koji planiraju trudnoću nikako ne uspijevaju doći do tog cilja.

Trudnoća se može prepoznati i po nekim sitnim znakovima, no za konačnu potvrdu svakako biste trebali kupiti proizvod za testiranje, ali i u krajnjem slučaju posjetiti ginekologa koji će to sa sigurnošću utvrditi.

Prvi znakovi trudnoće
Prvi znakovi trudnoće – najbolje je nabaviti test za trudnoću i provjeriti

Prvi znakovi trudnoće se razlikuju

Pitate li danas nekoliko žena koje su već rodile jedno ili više djece koji su prvi znakovi trudnoće koje su one osjetile, dobit ćete raznolike odgovore. Naime, na to pitanje se i ne može jednoznačno odgovoriti s obzirom da je tijelo svake žene drugačije i svaka žena drugačije reagira na neki podražaj. Samim time, neke od ranih znakova trudnoće će jedna žena možda zanemariti, dok će ga neka druga odmah pripisati trudnoći i sl.

Neki od općenitih prvih znakova trudnoće su:

  • Povišena bazalna temperatura
  • Blago krvarenje
  • Češći umori i mučnine
  • Učestalo mokrenje
  • Osjetljiviji njuh nego inače
  • Vrtoglavica
  • Izražajnije emocije
  • Izostanak menstruacije

Ovo su samo neki od prvih znakova trudnoće koji će neke žene izdvojiti. Neka majke će vam možda reći da one nisu ništa od toga primijetile, ali da su jednostavno mogle osjetiti da su trudne. 

Izostanak menstruacije kao jedan od prvih znakova trudnoće

Čak i ako niste razmišljali puno o tome je li moguće da ste trudni, ako vam izostane menstruacija, vjerojatno će trudnoća biti prvo što će vam pasti na pamet. Kada su u pitanju prvi znakovi trudnoće, ovo je vjerojatno jedan od onih za koji će vam svaka žena koja je rodila reći da ga se sjeća.

YouTube video

Mnoge žene će ovaj znak smatrati gotovo sigurnim znakom trudnoće, no to je daleko od istine. Naime, zbog određenih problema, primjerice kod žena koje su redovito izložene velikom stresu, koje su bile bolesne i slično, menstruacija može izostati. U svakom slučaju, nemojte odmah početi paničariti. Najbolje je nabaviti test za trudnoću i provjeriti. On također nije potpuno pouzdan, no bit će dovoljno dobra pomoć u tim trenucima.

Prirodni probiotici za pravilnu probavu. Mnogo je stvari koje su dobre u probioticima: poboljšavaju probavu, od njih je čistija koža, imamo više energije i jačaju imunitet. Čitajte više …

Kurkuma kapsule su čarobni lijek? Kurkuma je biljka iz porodice đumbira koja se najčešće koristi kao začin u praškastom obliku te kao takva ima intenzivan okus. Čitajte više …

Zubni implantati vam vraćaju osmijeh na lice. Zubni implantati su jaki, umjetni zubi, korijeni koji se koriste kako bi zamijenili jedan zub. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: