S obzirom da su cijene psihoterapije često nepristupačne široj populaciji, mnogi koji razmišljaju o odlasku kod psihoterapeuta u konačnici odustaju upravo zbog visoke cijene. Zbog toga što živimo u društvu koje je premalo informirano o vrstama psihološke pomoći i trajnim rješenjima problema, mnogi rješenje pronalaze u lijekovima protiv depresije i anksioznosti, posežu za raznim kozmetičkim tretmanima ili pak shoppingom kako bi „zamaskirali“ svoj problem ili uvjerili sebe kako problem uopće ne postoji. 

Psihoterapija
Ulaganje u psihoterapiju odlično je rješenje.

Kako bismo svoje mentalno zdravlje održali na visokom nivou, važno je pogledati širu sliku problema i s njim se suočiti. 

Uložite u psihoterapijsko savjetovanje

Ulaganje u psihoterapiju odlično je rješenje. Naime, trošenje novca na površne stvari koje će nas kratkotrajno učiniti sretnima nikako nije dobro ulaganje, dok je ulaganje u psihoterapiju zapravo ulaganje u sebe, svladavanje svojih prepreka, potisnutih emocija i slično čije nas rješavanje u konačnici dovodi do postizanja ciljeva. 

Nikada ne treba zaboraviti kako je ulaganje u sebe, svoje osjećaje, odnose i zadovoljstvo zapravo najbolje životno ulaganje. U nastavku pogledajte cijene psihoterapije i cjenike nekoliko klinika i ordinacije koje pružaju usluge psihoterapije.

Cjenik psihoterapije i savjetovanja

Cjenik psihoterapije uvelike ovisi o tome koliko tretmana vam je potrebno, a cijene psihoterapcije se vrlo razlikuju od klinike do klinike ili u različitim ordinacijama, a evo i nekih primjera:

  • individualna psihoterapija za odrasle i mlade – oko 350 kuna/ 60 minuta  
  • individualno savjetovanje za odrasle i mlade-  oko 350 kuna/ 60 minuta
  • prvo savjetovanje- besplatno/ 30 minuta (vrijedi samo za individualnu terapiju)
  • individualna psihoterapija – oko 350 kn/ 50 minuta
  • individualna psihoterapija – oko 700 kuna/ 3 x 60 minuta
  • individualna terapija – oko 700 kuna/ 5 x 30 minuta

Neke klinike i ordinacije u svojim cjenicima nude i psihološka savjetovanja i procjene, a cijene tih tretmana su sljedeće:

  • savjetovanje ili psihoterapija za parove – oko 350 kuna/ 60 minuta
  • partnersko savjetovanje – oko 420 kuna/ 60 minuta
  • psihološka procjena (inicijalni razgovor s roditeljima (1h), opservaciju igre (1h), testiranje za jedno dijete (1-2h), pisano mišljenje (3-4h), savjetodavni razgovor s roditeljima (1h)- 1750 kuna/ 8 sati; 2900 kuna/13 sati
  • financijsko savjetovanje – oko 560 kuna/ 60 minuta

Mogućnost dobivanja popusta na psihoterapiju

Važno je napomenuti kako neke klinike i ordinacije nude i popuste za studente ili nezaposlene osobe. Tako je moguće dobiti psihoterapiju po 20 % nižoj cijeni, a pa primjerice tretman od oko 60 minuta stoji 280 kuna. Zato ako spadate u tu skupinu, svakako provjerite možete li ostvariti neki popust.

Postovi iz iste kategorije: