Danas živimo u društvu koje se neprestano mijenja, ali nažalost, ne uvijek na bolje. Pogledate li malo vijesti na televiziji, prolistate li novine, pregledate li nekoliko internetskih stranica, zasigurno ćete vidjeti puno negativnosti. Brojni problemi u svijetu, razne katastrofe i slično redovito pune novinske stupce. Bez obzira što se to ne događa nama, sve to podsvjesno utječe na nas.

Ovisno o tome koliko je neka osoba jaka karakterom, koliko je empatična i slično, ovisit će i koliko će sva ta negativnost utjecati na nju. Neki se tome lako othrvaju i pređu preko toga, dok će nekima možda zatrebati stručna pomoć. U tom slučaju, individualna psihoterapija može biti korisna.

Što je individualna psihoterapija

Individualna psihoterapija je proces u kojem ćete razgovati s psihoterapeutom kako bi vam on svojim savjetima pomogao riješiti razne probleme koji vas muče. Ti problemi mogu biti nešto od sljedećeg:

  • Stres na poslu
  • Problemi u obitelji
  • Svađe s prijateljima
  • Ljubavne krize

Ovo su samo neki od problema s kojima se psihoterapeuti najčešće susreću. Ponekad nije riječ samo o jednom problemu, nego o više njih. U svakom slučaju, ako želite da vam individualna psihoterapija riješi probleme, morate biti spremni na promjenu, ali prije svega, morate biti iskreni u razgovoru s psihoterapeutom.

Postupak individualne psihoterapije

Iako nije svaka individualna psihoterapija ista i ponajviše ovisi o psihoterapeutu i njegovom pristupu, uglavnom je postupak više manje sličan. Prvi korak je upoznavanje, odnosno osoba koja je došla riješiti svoje probleme morat će ispričati nekoliko riječi o sebi. Nakon toga, bit će potrebno da u detalje ispriča o kakvom problemu se radi.

Individualna psihoterapija može biti korisna
Individualna psihoterapija riješi probleme

Nakon tih prvih koraka, psihoterapeut mora razmisliti kako će nastaviti te za koji način rješavanja problema će se odlučiti. U svakom slučaju, problem će pokušati riješiti razgovorom. Ponekad mu neće biti dovoljno informacija koje je dobio pa će dodatnim pitanjima pokušati saznati i još neke detalje.

Bit će potrebno više dolazaka psihoterapeutu

Individualna psihoterapija nije nešto magično, odnosno nešto što će riješiti problem u svega nekoliko sati, nakon što jednom posjetite specijalista za ovo područje. Ovisno o složenosti problema, bit će potrebno i nekoliko dolazaka kako bi svi problemi bili otklonjeni.

Želite li stvarno riješiti sve probleme, budite strpljivi, slušajte savjete i djelujte po njima. Problemi će s vremenom nestati, a vi ćete opet imati skladan život.

Cjenik psihoterapije.  Važno nam je da kompromis koji činimo u kontekstu cijene psihoterapije ostvaruje dugotrajnu koris. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: