Prilikom uređenja doma njegov centralni dio nedvojbeno postaje dnevni boravak u kojem se obitelj druži te provodi zajedničko vrijeme. Uz sjedeću garnituru, jedan od središnjih dijelova svakog dnevnog boravaka svakako je i regal. Naime, na njemu ili iznad njega, ovisno o modelu, najčešće se nalazi televizija ili neki drugi dio elektronske opreme poput kućnog kina i slično, a prema njima su uvijek usmjereni svi pogledi. 

Upravo je zbog toga prilikom kupnje važno paziti na to da se odabere dobar model regala za dnevni boravak koji će upotpuniti cjelokupan izgled i doprinijeti stvaranju ugodne atmosfere.

Prilikom uređenja doma njegov centralni dio nedvojbeno postaje dnevni boravak u kojem se obitelj druži te provodi zajedničko vrijeme.

Pripremite se prije kupnje namještaja

S obzirom na to da su regali za dnevni boravak svojevrsno središte te prostorije, vrlo je važno dobro odabrati. Taj odabir danas se najčešće temelji na estetskoj i stilskoj privlačnosti regala, no stručnjaci napominju da se tim kriterijima ne bi trebalo voditi, odnosno da oni nipošto ne bi smjeli biti primarni kriterij u izboru. 

Naime, ono što stručnjaci navode kao jedan od najvažnijih kriterija prilikom odabira regala za dnevni boravak su:

  • Dimenzije 
  • Njegov odnos s drugim komadima namještaja
  • Njegova boja

Kao što je rečeno, dimenzije regala najvažniji su kriterij prilikom odabira jer se nerijetko dogodi da kupci kupe model koji im se sviđa, ali po njegovu dolasku u prostor on bude prevelik ili premalen, odnosno ne uklapa se u dimenzije prostora u kojem se nalazi. 

Čitajte i sljedeći članak: Kupaonski blokovi za za urednu i organiziranu kupaonicu

Postoji nekoliko vrsta kupaonskih blokova koji se mogu prilagoditi različitim potrebama i preferencijama. Jedan od najčešćih tipova je klasični kupaonski blok s umivaonikom, ormarićem i ogledalom, koji pruža funkcionalnost i organizaciju. Tu su i kompaktni modeli, idealni za manje kupaonice ili prostorne ograničenosti. 

Odaberite idealan regal

Kada govorimo o kupnji regala, danas kupci zaista imaju velik izbor za razliku od prijašnjih vremena kada su oni bili sinonim za glomazne, velike i teške komade namještaja koji služe za skladištenje stvari. 

Danas su stoga vrlo popularni tzv. modularni regali, koji dolaze u nekoliko različitih elemenata koji se slažu prema vašim željama. Ovakvi regali najčešće se sastoje od komode na koju se postavlja televizija te različitih polica koje se postavljaju na zid iznad regala i televizije čineći tako prostor dnevnog boravka dinamičnijim.

YouTube video

Budite kreativni pri opremanju dnevnog boravka

Osim odabira regala prema veličini i dominantnom stilu uređenja, isti bi trebalo birati i na način da on čini razliku u dnevnom boravku. Tako primjerice neutralan dnevni boravak možete podignuti i osvježiti modelom u nekoj živoj boji ili pak smiriti kupnjom neutralnog regala u prirodnim bojama. 

Izbor je na vama, a ono što stručnjaci ističu kao najveću grešku je upravo kupnja uniformiranih modela koji prostor čine monotonim, što svakako valja izbjegavati.

Postovi iz iste kategorije: