Prilikom uređenja svakog doma, velik broj vlasnika najveću pažnju posvećuje kupnji glavne rasvjete, kao i opremanju prostora namještajem, a manji je broj onih koji razmišljaju o kupnji i ugradnji dekorativnih svjetala. Ona ne pružaju veliku osvijetljenost jer zapravo tome nisu ni namijenjena. Tu su kako bi svojim izgledom i svojom suptilnom svjetlošću dodatno upotpunile svaki prostor. 

Stoga, ako nikada niste razmišljali o kupnji i postavljanju ove vrsta rasvjetnih tijela, sada svakako imajte i njih na umu jer s njima možete samo upotpuniti i dodatno obogatiti vaš prostor.

Idealna mjesta za postavljanje dekorativnih svjetala

Ako želite ugraditi dekorativna svjetla, a ne znate ništa o njima, a posebno gdje biste ih u svom domu smjestili, nastavite čitati ovaj tekst. Kao što je ranije rečeno, dekorativna svjetla namijenjena su davanju suptilnog osvjetljenja koje može stvoriti romantični i ugodnu atmosferu u svakom prostoru. U tom smislu kao najbolja mjesta za postavljanje dekorativnih svjetala, pokazali su se:

  • Dnevna soba
  • Spavaća soba
  • Hodnik

Ona u dnevnom boravku mogu dodatno osvijetliti i istaknuti neku skulpturu ili sliku ili jednostavno dnevni prostor učiniti ugodnijim za uživanje tijekom večernjih sati. U spavaćoj sobi dekorativna svjetla tako mogu služiti za davanje dovoljnog osvjetljenja za čitanje knjige prije spavanja.

Stilski uskladite rasvjetu i namještaj

Kao i kod kupnje bilo kojeg drugog komada rasvjete ili namještaja, vrlo je važno sve te elemente stilski uskladite s dominantnim stilom uređenja vašega prostora. Upravo zbog ovog trenda u uređenju prostora, proizvođači rasvjete potrudili su se da na tržištu imate različite modele dekorativnih svjetala koji se uklapaju u različite stilove uređenja. 

Kupnja dekorativnih svjetala
Kod kupnje dekorativnih svjetala izbor je samo na vama.

Tako danas na tržištu postoje modeli u industrijskom stilu, skandinavskom stilu, boho stilu, a za ljubitelje minimalizma su dostupni i takvi modeli. Dakle, izbor je samo na vama.

Ne zanemarujte kvalitetu rasvjete

Iako se kupnja dekorativnih svjetala čini kao nešto usputno, a ona kao dodatak prostoru koji nema preveliku svrhu, tome ipak nije tako te biste prije kupnje dekorativnih svjetala trebali razmotriti više mogućnosti. 

YouTube video
Savjeti kako opremiti i uljepšati dom dekorativnim svjetlama

U tom smislu bi ona, baš kao i sva druga svjetla, trebala bi biti izrađena od kvalitetnih materijala, a proizvođač bi trebao nuditi garanciju na njih te detaljan popis materijala od kojeg su napravljeni i performansi koje će vam pružiti. Zato je bolje uložiti nešto više novca i imati dugotrajna dekorativna svjetla koja će podignuti atraktivnost vašeg doma.

Postovi iz iste kategorije: