S obzirom da većina ljudi obavlja poslove koji na ovaj ili onaj način zahtijevaju specifičan dress code, brojni se u svoje slobodno vrijeme odlučuju za sportsku odjeću. Naime, ona je vrlo udobna pa je u njoj moguće ići na kavu s prijateljima, šetati parkom, voziti bicikl ili pak otići u kupnju. 

Za razliku od toga kakva je ona bila u prošlosti, današnja je dizajnirana tako da u njoj ne izgledate kao da ste se obukli za teretanu, već je prilagođena i ostalim prilikama pa tako u njoj istovremeno izgledate i sportski i casual. 

Sportska odjeća poboljšava performanse

Iako naizgled svaka kvalitetna sportska odjeća može poslužiti za izvođenje sportskih aktivnosti, tome nije tako. Naime, studije su pokazale kako ona ispravna zapravo može poboljšati performanse osobe koja je nosi. 

Tako se primjerice za trčanje po pokretnoj traci ili u prirodi savjetuje nošenje sportske odjeće koja je uz tijelo kako ne bi ometala rad ruku. U tom smislu je dobro obratiti pozornost na aktivnost koju ćete obavljati noseći je te s obzirom na to istu i odabrati, a ne isključivo prema estetici.

Kvalitetna sportska odjeća
Iako naizgled svaka kvalitetna sportska odjeća može poslužiti za izvođenje sportskih aktivnosti, tome nije tako.

Kompresijski komadi odjeće za oporavak

Velika inovacija u svijetu odjeće za sport je kompresijska sportska odjeća za koju je njemačka studija iz 2013. godine pokazala da pomaže u oporavku performansi vježbača i ostalih osoba koje su ju nosile. Karakteristika je u tome što ona potiče cirkulaciju, zbog čega daje osjećaj masažnog učinka koji potiče cijeli krvotok. 

Povećan protok krvi kroz mišiće uklanja mliječnu kiselinu koja se stvara nakon vježbanja, a zbog nošenja ovakve vrste mišići su manje bolni i ukočeni. Razlog manjih bolova i smanjene ukočenosti je u tome što izravan pritisak na mišiće smanjuje bol i upalu.

Kriteriji pri kupnji odjeće

S obzirom na velik broj sportskim brendova na tržištu, ponekada je teško odlučiti što od sportske odjeće kupiti za sebe. Prilikom kupnje vrlo je važno:

  • isprobati na licu mjesta ono što kupujete
  • procijeniti udobnost
  • procijeniti funkcionalnost (nipošto ne kupujte modele u kojima se ne osjećate udobno, koji vas bilo gdje stišću ili stežu)
  • obratiti pozornost na prozračnost materijala što je vrlo važna karakteristika

Današnje trgovine sportskom odjećom i obućom prepune su različitih modela tako da nemate izgovor pri kupnji kako niste mogli ništa zanimljivo pronaći. Možda ćete malo dulje tražiti, ali na kraju ćete sigurno pronaći idealni komad odjeće za sebe.

U posljednjih nekoliko godina sve popularnija aktivnost brojnih postala je motociklizam. S obzirom na činjenicu da je vožnja motocikla vrlo opasna aktivnost, vrlo je važno da svaki motociklist bude zaštićen na adekvatan način. Zaštitite se kvalitetnom motorističkom jaknom.

Postovi iz iste kategorije: