U posljednjih nekoliko godina u svijetu vlada trend pomlađivanja, a jedan od najčešće upotrebljavanih sastojaka za pomlađivanje svakako je botoks. Naime, ovdje se radi o ekstraktu bakterije koji djeluje tako da djelomično paralizira mišiće na koje se aplicira. 

Kako bi se dobio najbolji efekt, vrlo je važno prilagoditi dozu botoxa koja se primjenjuje na određenom dijelu tijela kako ne bi došlo do neželjenih rezultata. Osim prilagođavanja idealne doze vrlo je važno da aplikaciju botoksa izvode licencirani i educirani stručnjaci, odnosno doktori estetske medicine.

Individualizirani pristup pacijentima

Obzirom na to da je svako tijelo organizam za sebe te da ima specifične potrebe, kada se obavlja pomlađivanje botoxom, vrlo je važno upoznati pacijenta s činjenicom da je moguće da se kod njega botox zadrži duže ili kraće nego kod ostalih osoba. 

Ako želite spriječiti da najranije fine linije postanu potpune bore, preventivni botox može biti rješenje. Botox je odobren za pacijente starije od 18 godina i većina se stručnjaka slaže da su pacijenti u srednjim do kasnim 20-ima i ranim 30-ima u dobroj dobi za pomlađivanje botoxom.

Također, osim činjenica da je svaki organizam individualan i svaki dio tijela na koji se botoks ili fileri mogu aplicirati je također specifičan. Tako se na nekim dijelovima tijela poput lica, botoks ili fileri mogu puno brže razgraditi nego na nekim drugim dijelovima tijela, jer je mimika lica vrlo dinamična.

Mjere opreza pri estetskim operacijama

Kao i kod izvođenja bilo kojih drugih estetskih korekcija i kod pomlađivanja botoksom može doći do određenih kontraindikacija, pa je pri prije samog apliciranja vrlo važno da je pacijent upoznat s mogućim kontraindikacijama. Iako su kod pomlađivanja botoksom kontraindikacije rijetke, do njih ipak može doći. Neki od najčešćih kontraindikacija su:

  • Alergija na botoks i filere
  • Respiratorni problemi prilikom apliciranja na vrat
  • Paraliza lica
  • Asimetričnost

Efekti ovakvih kontraindikacija su, na sreću, vrlo kratkotrajni te su rješivi, a rješenje se pronalazi u apliciranju drugih sastojaka koji razgrađuju filere.

Ne nasjedajte na primamljive ponude pomlađivanja botoxom

Što je Botox i kako djeluje?

S obzirom na to da je pomlađivanje botoksom te ugradnja filera za usne danas vrlo popularno, velik je broj i onih koji na ovaj način žele zaraditi i prevariti svoje pacijente nudeći usluge po izrazito povoljnim cijenama. Ipak, parametar prema kojemu biste trebali odlučiti hoćete li svoje povjerenje pokloniti jednom ili drugom liječniku, odnosno osobi koja nudi ovakve usluge i stavljanje filera, njegova je stručnost. Naime, samo educiran i iskusan liječnik estetske medicine može garantirati uspjeh te samo s njim možete biti sigurni da ćete dobiti željeni efekt te da neće biti neželjenih kontraindikacija.

Postovi iz iste kategorije: