Putovanje na odmor veliko je uzbuđenje za sve koji vole nove avanture. Ipak, ako ste se na put zaputili po jakom suncu, uživanje u lijepom krajoliku kroz koji prolazite biti će nešto u čemu nećete moći uživati. 

Kako vas i vaše suputnike sunce ipak ne bi mučilo, pametno je uložiti u sjenila za auto, koja će vam barem malo pomoći u sakrivanju od vrućeg i jarkog sunca. Ponuda na tržištu je velika pa ne biste trebali imati problema oko odabira.

Pametan odabir auto opreme

Sjenila za auto mogu se gotovo tijekom cijele godine pronaći u trgovinama auto opremom te na benzinskim crpkama i dio su auto opreme za putovanja koju bi svi trebali imati u svom automobilu. Tijekom ljetnih mjeseci sjenila za auto često se mogu pronaći i u drugim trgovinama, a iako postoji više različitih vrsta čija cijena varira, općenito govoreći ona nisu veliko ulaganje. Ono što je ipak važno jest odabrati ona koja su kvalitetna i odgovaraju vašem automobilu. 

Prije svega, važno je provjeriti dimenzije, koje ne bi trebale prelaziti dimenzije samog automobilskog prozora. Ipak, važno je također provjeriti koji je način postavljanja sjenila za auto na prozor, s obzirom da i to uvelike može utjecati na to kako pristaje prozoru na koji ste ga namjestili. Na kraju, dobro je u obzir uzeti i materijal. Tamniji materijali općenito govoreći bolji su izbor od onih svijetlijih, a što je materijal deblji, to će sjena biti tamnija.

Razigrani ili ozbiljni dizajni sjenila za auto

Velik izbor sjenila za automobile koja se mogu pronaći u trgovinama zasigurno skrivaju neki model koje će vam se svidjeti. Ako se u autu vozite s malim suputnicima, razveseliti ih možete odabirom onijh koja su ukrašena njihovim najdražim likovima iz crtanih filmova, najdražom životinjom ili pak kakvim drugim veselim crtežom. 

YouTube video

S druge pak strane, ako težite jednostavnosti i ozbiljnosti, radije odaberite jednobojna sjenila za auto, a najbolji izbor svakako su ona crna. Tražite li pak neka s uzorkom, provjerite način na koji je uzorak nanesen na tkaninu. Općenito govoreći, radi li se o tisku na platno čak ni potpuno bijele linije neće utjecati na sjenu, no postoji šansa da će uzorak tijekom vremena nestati s auto sjenila.

Mnogi na svojim putovanjima uzimaju rent a car. Najam auta za put više nije stvar luksuza kao nekada, posebno ako putujete van sezone. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: