Tijekom putovanja u proljetnim i ljetnim mjesecima, osim posjedovanja klime u automobilu vrlo je važno i zaštiti svoje suputnike od sunčevih zraka. Osim putnika, od sunčevih zraka važno je zaštiti i unutrašnjost automobila poput sjedišta koja mogu biti napravljena od osjetljivih materijala koja potom zbog djelovanja sunca mogu biti oštećena. 

Ako ste u potrazi za ovim vidom pomoći, odlično rješenje za vas su sjenila za auto. Naime, ona su automobilski dodatak koji služi zaštiti putnika i unutrašnjosti automobila od sunčevih zraka, a postavljaju se na bočne prozore automobila.

Lakoća postavljanja na auto stakla

Kao što je ranije navedeno, sjenila za auto se postavljaju na bočne prozore automobila kako bi prvenstveno putnicima na zadnjem sjedištu stvorila sjenu, odnosno hlad i zaštitu od sunca. Osim njihove funkcionalnosti, njihovu dodatnu prednost predstavlja upravo jednostavnost njihovog postavljanja. Naime, sjenila za auto se na bočne prozore automobila postavljaju uz pomoć čepića, odnosno vakuuma koji spaja staklo prozora i sama sjenila. 

Sjenila za auto
Pokažite gdje se mogu ugraditi sjenila za auto

Postavljanje se temelji na jednostavnom prislanjanju na staklo bočnog prozora. Kao i postavljanje, i skidanje je iznimno jednostavno nakon čega se mogu pohraniti, a potrebno je tek prebrisati staklo prozora redovitim sredstvima za održavanje stakala.

Kvaliteta sjenila za auto na prvom mjestu

S obzirom na sve veću popularnost automobilskih sjenila, ne čudi da se na tržištu pojavljuje velik broj različitih modela, ali da se razlikuje i kvaliteta. Povećanjem broja proizvođača njihova je kvaliteta sve niža, baš kao i cijene koje su najčešći parametar kojim proizvođači privlače kupce. 

YouTube video
Sjenila po mjeri automobila

Ipak, važno je znati da je osim estetskog izgleda sjenila za auto vrlo važna i kvaliteta materijala od kojeg su izrađena kako bi svojom kvalitetom garantirala zaštitu od sunca.

Dodatne pogodnosti ovog automobilskog dodatka

Ako ste osoba koja voli automobilske dodatke i koja voli u iste i ulagati, tada su sjenila za auto po mjeri odličan izbor za vas. Kako bi ispunili najviše standarde nekoliko proizvođača odlučilo se na izradu modela koji štite čak i vrata prtljažnika automobila. Nekoliko je prednosti i razloga zbog kojih biste trebali razmisliti o kupnji sjenila za auto po mjeri:

  • Velika funkcionalnost
  • Zatamnjivanje velikog prostora (smanjuje se i potreba za korištenjem klime)
  • Sprječavanje odsjaja prednjih svjetala drugih automobila
  • Sprječavanje ulazaka insekata
  • Smanjenje utjecaja štetnih UV zraka

Dodamo li svemu tome i vrlo pristupačnu cijenu, ovo spada u jedan od onih automobilskih dodataka u koji se svakako isplati uložiti.

Postovi iz iste kategorije: