U prošlosti su se za rasvjetu koristile svijeće, sve do izuma žarulje sa žarnom niti. One su bile najbolje rasvjetno tijelo, sve do nedavno, kada je LED rasvjeta usavršena. Danas su LED lampe najbolji odabir za rasvjetu prostora, jer imaju niz prednosti u odnosu na ostale oblike rasvjete. Kroz ovaj tekst upoznati ćemo vas s LED tehnologijom, njenim prednostima i gdje možete kupiti lampe po odličnim cijenama. Nastavite s čitanjem i doznajte sve bitne informacije.

LED rasvjeta ima razne prednosti

LED rasvjeta je u prošlosti bila nedovršena i nije ju previše ljudi uzimalo u obzir kod rasvjete stana. Danas je stvar potpuno drugačija i zadnjih nekoliko godina LED lampe su najučinkovitiji izvor svjetlosti

Prednosti LED tehnologije su:

  • efikasnija potrošnja električne energije
  • kvalitetnija i prirodnija svjetlost
  • dulji radni vijek
Odabir LED lampe
Ako vam treba još razloga za odabir LED lampe u odnosu na druge izvore svjetlosti, kvalitetnija svjetlost je dovoljna potvrda.

Razlika u odnosu na žarulje sa žarnom niti

Za razliku od žarne niti koja sa žarenjem emitira svjetlost i zbog toga se električna energija dva puta pretvara do svjetlosti, LED žarulje automatski pretvaraju energiju u svjetlost, bez njenih gubitaka na toplinu. Većina struje koja se troši kod žarulja sa žarnom niti odlazi na toplinu i žarenje, te se s tim efektom postiže emitiranje svjetlosti. Osim što troše manje struje, još jedna od prednosti LED žarulja je što traju znatno dulje i u tom pogledu donose još veću uštedu. Također, na njihov radni vijek ne utječe paljenje i gašenje.

Ako vam treba još razloga za odabir LED lampe u odnosu na druge izvore svjetlosti, kvalitetnija svjetlost je dovoljna potvrda. One pružaju znatno prirodniju svjetlost i omogućavaju vam bolje uvjete za boravak u prostoru te čuvaju vid.

Odabir LED lampe za stan

Kod odabira LED lampe za stan potrebno je obratiti pažnju na drugi namještaj u prostoru. Sukladno njegovom dizajnu morate odabrati i odgovarajući dizajn lampe, jer u starinskom prostoru se moderna lampa neće dobro uklopiti. Također, odabir ovisi i o prostoru gdje će se nalaziti.

YouTube video

LED lampa za radni stol trebala bi imati mogućnost usmjeravanja svjetlosti, kako vas ne bi ometala prilikom rada, već isključivo osvjetljavala stol. S druge strane, lampe za spavaću sobu imaju širok spektar svjetlosti i osvjetljavaju cijeli prostor. 

LED lampe za dnevni boravak su najčešće samostojeće i njihova prednost je što možete podešavati jačinu svjetlosti. Tako po danu ona može svijetliti punom jačinom, dok je kako pada večer možete lagano prigušiti i stvoriti si odličnu atmosferu za gledanje filmova.

Razna rasvjetna tijela možete jednostavno naručiti u web trgovini https://volino.hr/ , po odličnim cijenama i s brzom dostavom. Iz širokog asortimana proizvoda zasigurno ćete pronaći sve što vam je potrebno.

Postovi iz iste kategorije: