Mnogi se žele okušati u nekom obliku poslovanja putem interneta. Neki jer smatraju da imaju dobar proizvod ili usluge koje žele ponuditi na tržištu, a neki jer su čuli kako je to vrlo jednostavno i lako je uspjeti. Bez obzira u koju kategoriju spadate, istina je ipak nešto drugačija. Čak i ako imate dobar proizvod ili uslugu, treba puno truda i vremena kako bi se postigli neki rezultati.

Najveći problem je doprijeti do kupaca, što nije jednostavno u moru različitih web-stranica. Ovdje vam od velike pomoći mogu biti tvrtke koje se bave SEO uslugama, koje će vam pomoći u SEO optimizaciji vaše web-stranice.

Ključna riječ je zaista ključna

SEO je kratica od engleskog izraza Search engine optimization. Tražilice, odnosno pretraživači su ono što korisnici redovito koriste kako bi pronašli određenu web stranicu. U njih upisuju ključne riječi, a upravo SEO optimizacija povezuje ključne riječi s određenom web-stranicom.

SEO optimizacija za Google
Ključna riječ je vrlo bitna kod SEO optimizacije

Primjerice, ako prodajete novčanike, kad netko u tražilicu upiše “novčanik”, želite biti što je moguće više rangirani za tu ključnu riječ, kako bi korisnik došao upravo na vašu stranicu.

Možda na prvi pogled to izgleda jednostavno, ali daleko je od toga. A sve zbog iznimno velike konkurencije, od kojih neki ulažu značajne iznose svaki mjesec u kvalitetnu optimizaciju web stranica.

On-site SEO optimizacija

On-site SEO optimizacija odnosi se na konkretnu web-stranicu, odnosno da njezin sadržaj. Iznimno je bitno da sadržaj bude vrlo kvalitetan jer će se zbog njega korisnici iznova vraćati. Osim samog sadržaja, vrlo je važno koristiti ključne riječi na više strateških mjesta na stranici, kao što su:

  • Naslov članka
  • H1 oznaka
  • Sadržaj članka
  • URL adresa i sl.

Sve te stvari možda vam se čine nebitne, ali algoritam Google tražilice to sve uzima u obzir prilikom indeksiranja stranica i to mogu biti one male sitnice koje mogu učiniti razliku.

Off-site SEO optimizacija

Kada govorimo o svim ostalim stvarima koje nisu vezane konkretno uz vašu web-stranicu, onda je to off-site SEO optimizacija. Postoje razne stvari koje su dio nje, ali mnoge tvrtke su odavno shvatile važnost kvalitetnih linkova s drugih web-stranica koje su slične vašem sadržaju.

Video: Što je on-site i što off-site SEO optimizacija

Naravno, do takvih kvalitetnih linkova nije uvijek lako doći, ali postoje tvrtke koje se bave optimizacijom za Googlei koje će vam svaki mjesec osigurati linkove s više različitih specijaliziranih stranica.

Kombinacija obje vrste SEO optimizacije bi mogla kroz određeno vrijeme dovesti veliki broj novih posjetitelja i odlično rangirati vašu web-stranicu.

Postovi iz iste kategorije: