Iz godine u godinu tehnologija napreduje i sve stvari koje su nekada bile skupe, danas su jeftinije i dostupne svima. Prijenosno računalo nekad je bilo glomazno i veoma slabih specifikacija, no danas su laptopi postali gotovo popularniji od klasičnih stolnih računala. U današnjem tekstu donosimo vam nekoliko razloga zbog kojih je prijenosno računalo bolje od klasičnog stolnog računala.

Prednosti laptopa u odnosu na PC

Glavna prednost kojom se prijenosno računalo može pohvaliti je mobilnost i to što nije vezano za žicu, već ima svoju bateriju na kojoj može raditi normalno nekoliko sati. Stolna računala vezana su uz mjesto gdje su postavljena i teško se prenose s mjesta na mjesto, dok je s laptopom stvar potpuno drugačija i možete ga koristiti čak i dok ležite. 

Još jedna prednost laptopa je što se po potrebi može transformirati i u PC. Ako vam je potreban veći ekran i želite koristiti svoju tipkovnicu i miš dok koristite laptop, na njemu se nalaze svi potrebni utori da ih spojite. Na taj način laptop gasi svoj ekran i sve se prikazuje na eksternom monitoru i služi samo kao kutija sa specifikacijama.

Usporedba laptopa i kompjutera

Ako vam je potrebno što snažnije računalo, tada biste se definitivno trebali odlučiti za kupnju stolnog računala, jer ćete za puno manje novaca dobiti jače specifikacije. Sve stvari u laptopima su znatno manje od normalnih računala i zbog toga imaju manju snagu, a osim toga nadogradnja laptopa je otežana i njihova kupnja se nikako ne preporučuje za igranje igrica.

YouTube video

Prijenosno računalo se najčešće koristi za poslovne stvari i surfanje igricama i gotov je proizvod. Dolazi sa svim stvarima koje su vam potrebne, kao gotov proizvod. Osim standardnih dijelova hardwarea koje nalazimo i u stolnom računalu (grafička kartica, procesor, RAM memorija…), u laptopu se nalaze i svi ostali dijelovi potrebni za njegovo korištenje. Ekran, zvučnici, tipkovnica i miš, sve je spakirano u vrlo malo kućište i cijela investicija je samo prijenosno računalo, za razliku od kupnje PC-a kod kojeg je sve ove dijelove potrebno dodatno kupiti i na kraju cijela investicija košta znatno skuplje.

Neka profesionalci izrade vašu web trgovinu. Izrada web trgovine je posao koji će, ako je odrađen profesionalno – biti najbolji ulog u Vaše buduće poslovanje. Čitajte više …

Ako tražite sportsku kameru s kojom biste mogli snimati svoje podvodne aktivnosti, sportske podvige, vožnju automobilom ili biciklom vjerojatno ste se susreli sa mnoštvom modela i specifikacij. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: