Od kada se je na tržištu pojavila Go Pro kamera, sve više proizvođača se je okrenuo kreiranju sportskih kamera. Sportska kamera je mala, snima odličan video, postoji niz dodataka za montiranje, a postavljanjem u kućište postaje podvodna kamera. Sve ove stvari znatno su doprinijele njihovoj popularnosti i razlog su njihovog naglog uspjeha. Rijetkost je danas vidjeti osobu s velikom kamerom ako nije profesionalac, no Go Pro varijante možete vidjeti na svakom koraku.

Stabilizacija kamera je veoma važna

Jedna od glavnih stvari koja se razlikuje kod jeftinijih i skupljih kamera je stabilizacija slike. Sportska i podvodna kamera namijenjena je snimanju u pokretu, te je veoma bitno da što bolje stabilizira sliku. Stabilizacija predstavlja sposobnost kamere da održi sliku mirnom za vrijeme različitih uvjeta. Skuplje sportske kamere idealno će stabilizirati sliku dok trčite ili vozite biciklu, dok će oni najjeftiniji modeli imati nešto više problema s agresivnijim pokretima ili trzajima. 

Vodootporne sportske kamere

Kupnjom sportske kamere najčešće ćete dobiti niz dodataka koji će vam koristiti prilikom montiranja kamere na glavu ili volan bicikle. Jedan od najbitnijih dodataka je zasigurno kućište za kameru. Sportske kamere, same po sebi, nisu vodootporne. Da bi sportska kamera postala podvodna kamera, potrebno ju je postaviti u zatvoreno kućište. Ono neće ometati rukovanje kamerom, a kako biste je mogli montirati na razne dodatne, neophodno je da koristite kućište kao dodatak.

YouTube video

Memorijska kartica je obavezan dodatak

Radi lakšeg prebacivanja videa i slika, većina sportskih kamera nema internu memoriju. Zbog toga je prilikom kupnje obavezno dodatno kupiti memorijsku karticu. Na nju će se snimati sav video ili pohranjivati slike, stoga je neophodno da odaberete onu koja kapacitetom zadovoljava vaše potrebe. Osim pohranjivanja, kod kupnje je bitno provjeriti i brzinu zapisa podataka. Ovisno o kvaliteti snimanja koju podvodna kamera pruža, ovisi i brzina zapisa koja vam je potrebna na kartici. 

Gdje se može kupiti podvodna kamera?

Wayteq.si web trgovina u ponudi ima razne artikle vezane uz sportske kamere. Od dodataka, do zanimljivih kamera koje će zadovoljiti sve vaše potrebe. Podvodna kamera snimat će odličan video pod morem i može učiniti vaše ljeto još zabavnijim. Investicija od manje od 100 eura može vam se višestruko isplatiti i možete snimiti neke uspomene koje ćete rado pokazivati obitelji i prijateljima.

Postovi iz iste kategorije: